Asiantuntijat: Trumpin aikana on tullut hyväksyttävämmäksi sanoa mitä mieleen juolahtaa – Trumpilla mahdollisesti hallussa valehtelun maailmanennätys

Trumpin puheet vaalivilpistä ja ääntenlaskun keskeyttämisestä lietsovat protesteja – MTV:n kirjeenvaihtaja kertoo, mistä on kyse 5:12
Trumpin puheet vaalivilpistä ja ääntenlaskun keskeyttämisestä lietsovat protesteja – kirjeenvaihtaja Mari Karppinen kertoo vaalien tuoreimmat tärpit paikan päältä.

Donald Trumpin presidenttikausi on ollut hyvin värikäs ja monivaiheinen. 

Sitran asiantuntija Hannu-Pekka Ikäheimo kehottaa ihmisiä pohtimaan, minkälaisen esimerkin Trump on yhdysvaltalaisille antanut. Hän on valehdellut, levittänyt salaliittoteorioita ja haukkunut vastustajiaan.

Helsingin yliopiston tutkija Saara Kekki on samaa mieltä.

– On tullut hyväksyttävämmäksi sanoa ihan mitä mieleen tulee. 

Washington Postin laskurin mukaan Trumpilla on nyt 20 000 joko täysin virheellistä tai harhaanjohtavaa väitettä presidenttikautensa aikana.

– Tämä on Yhdysvaltojen ennätys, ehkä jopa maailmanennätys. Siinä mielessä kiistely faktoista kuuluu politiikkaan, mutta pidän tätä silti hyvin poikkeuksellisena presidenttikautena.

– Ne asiat, joista Trump on valehdellut, ovat erilaisia. Ei se ole pelkästään totuuden kiertelemistä, vaan ihan kerta kaikkiaan hatusta vedettyjä lukuja, Kekki toteaa. 

Kekki arvioi, että mikäli Joe Biden voittaa presidentinvaalit, hän pyrkii olemaan enemmän koko kansan presidentti kuin Trump ja haluaa yhdistää kansaa erottamisen sijaan. 

Lue myös:

    Uusimmat