WP: Trump on valehdellut tai johtanut harhaan jo 10 000 kertaa – viime kuukausina valheita on ryöpynnyt keskimäärin 23 päivässä

Trump on esittänyt yli 10 000 väärää väitettä 2:02
Donald Trumpin puheet ovat muuttuneet viime kuukausina aiempaa epäluotettavimmiksi.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on nimittämisensä jälkeen valehdellut tai kertonut harhaanjohtavia väitteitä yli 10 000 kertaa. Asia käy ilmi Washington Postin faktantarkistusryhmän selvityksestä. 

Lehden mukaan Trumpin epämääräisten lausuntojen määrä on kasvanut huomattavasti viime aikoina. 

5 000 valheen raja ylittyi viime vuoden syyskuussa, jolloin Trump oli ollut virassa 601 päivää. Tuohon mennessä Trump oli kertonut vääriä väitteitä keskimäärin kahdeksan väittämän päivätahdilla. 

Tämän jälkeen valheita tai harhaanjohtavia ilmauksia on alkanut esiintyä Trumpin puheissa huomattavasti aiempaa useammin. Washington Postin mukaan 10 000 väärän väitteen raja ylittyi tämän vuoden huhtikuun 26. päivänä.

Se tarkoittaa, että presidentti on viimeisen seitsemän kuukauden aikana esittänyt keskimäärin lähes 23 valheellista tai harhaanjohtavaa väitettä joka päivä.

Samat väitteet toistuneet jopa yli sata kertaa

Washington Postin faktantarkistaja Glenn Kessler kertoo uutiskanava CNN:n haastattelussa, että tämän vuoden huhtikuussa valheita on ryöpsähdellyt hirmutahtia. 25.–27. huhtikuuta Trumpilta pääsi peräti 171 valhetta tai väärää väitettä. Hän esitti ne esimerkiksi haastatteluissa, Twitterissä ja vaalitilaisuuksissaan.

Kesslerin mukaan Trump on toistanut osaa väitteistä jopa yli sata kertaa. Tällainen on esimerkiksi väite siitä, että hän rakentaa muurin Meksikon ja Yhdysvaltain rajalle.

Lue myös:

    Uusimmat