Mainos

Lahdessa mietitään seuraamuksia opettajan raivon kuvanneille: "Jälki-istunto on liian lievä – ei kukaan tuollaista ansaitse"

2:07

Lahdessa Kärpäsen koulussa selvitellään parhaillaan viime viikolla sattunutta välikohtausta. Opettajan ja oppilaiden sanaharkka levisi nettiin oppilaiden kuvattua tilanteen.

– Itsekin odotamme informaatiota koululta. Siellä on tehty kyselyjä oppilaiden suhteen ja menossa on taustatyötutkinta, kertoo Kärpäsen koulun vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja Pekka Aspegren.

Aspegren kertoo vanhempainyhdistyksen kuulevan molempia osapuolia ja antavan tarvittaessa tukensa. 

– Videolla on selkeästi nähtävissä pidemmällä ajalla kehittynyt jännitteen lopputulema tai purkaus. Otetaan niistä vähän enemmän selkoa ja puututaan sitten tarkemmin.

– Vanhempainyhdistyksellä vasta oli vuosikokous ja järjestäytymiskokous on jonkin ajan kuluttua. Silloin alamme puida näitä asioita, puheenjohtaja sanoo MTV uutisille.

"Opettajan mahdollista palata"

Youtubeen laitetuilla videoilla näkyvä opettaja on toistaiseksi virkavapaalla.

Voiko hän palata kouluun tapahtuneen jälkeen?

– Minun mielestäni se on mahdollista. Eihän opettaja tuolla lailla ratkea ilman syytä. Tästäkin voi kommentoida enemmän, kun meillä on lisäinformaatiota asiasta, Aspegren vastaa.

Millaisia seuraamuksia tästä pitäisi tulla opettajaa kuvanneille oppilaille?

– Nyt on kyse noin 14-vuotiaista. Oppilaita voi rangaista koulun keinoilla, joita ovat jälki-istunto tai vastaava. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että ne ovat tietenkin aivan liian lieviä seuraamuksia, kun ajatellaan opettajaa. Ensin kuvataan ja sitten asetetaan se julkisesti näytille. Ei kukaan tuollaista ansaitse.

Kännykän käyttöön uudet säännöt

Kärpäsen koulussa pohditaan uusia tapoja kännyköiden ja muiden mobiililaitteiden käyttöön.

– Olemme keskustelleet, mikä olisi järkevä ratkaisu hillitä laitteiden käyttöä tai jopa kieltää ne oppitunneilla. Tässäkin tapauksessa mobiililaitteilla on ollut rooli tilanteen pahentajana, Pekka Aspegren sanoo. 

Koulu voi järjestyssäännöillä rajoittaa kännyköiden käyttöä oppitunneilla. Kännyköiden tai muiden mobiililaitteiden käyttöä välitunneilla ei voi kokonaan kieltää. Tosin tämäkin on mahdollista, jos laitetta käytetään esimerkiksi toisen kiusaamiseen. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.