Lähde: Venäjä saa pelata MM-karsinnoissa Venäjänä – kisoissa käyttöön tulisi uusi nimi

4:05

Venäjä on pelaamassa jalkapallon MM-karsinnoissa Venäjänä, mutta jos se pääsisi vuoden 2022 kisoihin, tilanne olisi toinen. Asiasta kirjoittaa Twitterissä uutistoimisto AP:n urheilutoimittaja Graham Dunbar.

Dunbar kertoo saaneensa maailman antidopingtoimistolta Wadalta selvyyden, että Venäjää kutsuttaisiin Venäjän nimellä karsinnoissa vuoden 2022 MM-kisoihin Qatariin. Jos Venäjä kuitenkin pääsisi kisoihin, sille tulisi käyttöön "uusi neutraali nimi".

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa ja Wada ovat Dunbarin mukaan käymässä asiasta keskusteluja.

– Wadalla vaikuttaa olevan veto-oikeus, Dunbar kertoi.

Tapaus liittyy siihen, että Wada päätti dopingsotkujen vuoksi sulkea Venäjän olympialaisista ja MM-kisoista neljän vuoden ajaksi. Venäjä voi vielä valittaa päätöksestä urheilun kansainväliseen vetoomustuomioistuimeen CASiin.

EM-kilpailuihin tilanteella ei ole vaikutusta. Venäjä toimii ensi kesänä yhtenä jalkapallon EM-kisojen isäntämaista ja pelaa Suomen tavoin B-lohkossa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja