Venäjän dopingsotkussa uusi käänne – vaikutuksia jopa Huuhkajiin?

Doping varjostaa mm-urheilua – MTV kertoo uusimmat tuulet valvonnan huipulta 20:26
Videolla MTV Uutiset Live käsittelee dopingia.

Maailman antidopingtoimiston Wadan komitean suositus sulkea Venäjä urheilukilpailuista ja niiden järjestämisestä neljän vuoden ajaksi ei uhkaa jalkapallon EM-kisojen järjestelyjä, vannoo Venäjän kisatapahtumista vastaava Aleksei Sorokin. 

Wada tiedotti esityksestään maanantaina. Komitean mukaan Venäjän Wadalle toimittamasta dopinglaboratoriodatasta on poistettu tietoja tai muutettu niitä. 

Wada päättää Venäjän kohtalosta 9. joulukuuta, ja jos se puoltaa komitean suositusta, Venäjä ei saa osallistua joukkueena suuriin urheilukisoihin eikä järjestää niitä neljän vuoden aikana.

Venäjä on jo järjestäjänä yhdessä suurtapahtumassa, jalkapallon EM-kisoissa ensi kesänä. Turnauksen B-lohkon otteluita pelataan Pietarissa. Myös Huuhkajilla voi olla edessä matka Pietariin, sillä ensi kertaa arvoturnaukseen selvinnyt Suomi pelaa kisoissa joko A- tai B-lohkossa. 

Järjestelykomitean johtaja Aleksei Sorokin pitäisi sitä outona, jos Venäjän kisaisännyyteen yritettäisiin vaikuttaa, koska järjestelyt ovat jo niin pitkällä. 

– Toivomme, että Wadan suosituksia käsitellään asianmukaisella tavalla. Minun on vaikea ajatella kisaisännyyden poistamisen mahdollisuutta tai mahdottomuutta. Voimme reagoida tähän uutiseen vain jatkamalla valmistautumista. Olen kuullut kollegoiltamme (Euroopan jalkapalloliitossa Uefassa), että järjestelyihimme ollaan tyytyväisiä, Sorokin kommentoi TASS:n mukaan

– EM-kisojen tulevaisuudesta päätetään neuvotteluissa Uefan kanssa, ei Wadan. En näe tällä hetkellä mitään syytä sille, että päätöksiä pitäisi käydä läpi uudestaan. 

EM-kisojen lohkoarvonta suoritetaan tulevana lauantaina. Huuhkajilla on yhtä iso todennäköisyys päätyä A- tai B-lohkoon. A-lohkossa pelaa varmasti kisaisäntä Italia, B-lohkossa Belgia, Venäjä ja Tanska.  

Lue myös:

    Uusimmat