Roger Federerin ihmeet jatkuvat: seitsemän ottelupallon takaa jatkoon! – "En enää kontrolloinut ottelua"

Sveitsiläinen Roger Federer eteni mielettömän taistelun jälkeen tenniksen Australian avointen välieriin tiistaina. 

Federer löi yhdysvaltalaisen Tennys Sandgrenin erin 6-3, 2-6, 2-6, 7-6, 6-3. Sandgrenilla oli neljännen erän katkaisupelissä jo 6-3-johto, ja erässä yhteensä peräti seitsemän ottelupalloa, mutta Federer nousi todella syvästä kuopasta. 

– Joskus pitää olla onnekas. Jos kohtaat seitsemän ottelupalloa, et enää kontrolloi ottelua, Federer sanoi kenttähaastattelussa.  

Uransa 15:een Australian avointen välierään selvinnyt Federer kärsi ottelun aikana vaivoista. 

– Jalkani alkoi kiristyä, se oli jäykkä, ja minulla oli vaikeuksia puolustuspelissä. Toivoin vain, että tulisi sadetauko tai jotain ja sinnittelin mukana, hän paljasti.

Semifinaalissa hän kohtaa joko Milos Raonicin tai kakkoseksi sijoitetun Novak Djokovicin. Kaksikko mittelee vielä myöhemmin tiistaina.  

– Kaavio ei muutu ainakaan helpommaksi. Mutta minulla on nyt muutama päivä aikaa palautua. Olen onnekas, että olen jatkossa, joten nautin tästä täysillä, Federer summasi. 

Federer selvitti toivottomalta tuntuneet aseltelmat jo 4. kierroksen ottelussa John Millmania vastaan, kun hän nousi 4-8-asetelmista 10-8-voittoon viidennen erän superkatkaisupelissä. 

Juttua korjattu klo 20.05: Djokovic on sijoitettu turnauksessa kakkoseksi, ei ykköseksi. 

Lue myös:

    Uusimmat