Dopingtutkinta Venäjän MM-maaliruiskusta käyntiin – paljastiko isä douppaamisen?

Venäjä viritti kesällä jalkapallon MM-kisoissa sensaation yltämällä yllättäen puolivälieriin asti. Tummia pilviä on kuitenkin jälkijättöisesti ilmaantunut turnauksen isäntäjoukkueen ympärille, kun joukkueen maaliruisku Denis Tsherisheviä kohtaan on käynnistetty dopingtutkinta.

Videolla kohokohdat Venäjän MM-puolivälieräottelusta Kroatiaa vastaan.

Tsherisheviä epäillään dopingsääntöjen rikkomisesta, ja häntä tutkivat Espanjan antidopingviranomaiset, uutisoi Britannian yleisradioyhtiö BBC. 

Tsherishevistä nousi hiljattain kohu, kun hänen isänsä sanoi Sport-Expressin haastattelun mukaan, että Tsherishev oli saanut kasvuhormonihoitoa ennen MM-kisoja.

Tsherishevin isä on sittemmin väittänyt, että toimittaja oli siteerannut häntä väärin. Pelaaja itsekin kommentoi tapausta Sport-Expressille.

– Minun puoleltani kaikki on ollut rehellistä, eikä minusta mitään ongelmaa ole. Meidän on paras jättää tämä lääkintähenkilöstön käsiin. He ovat tehneet kaiken oikein, hän sanoi.

La Ligaa Valenciassa pelaava Tsherishev oli kesän MM-turnauksessa Venäjän kantavia voimia: hän iski neljä maalia ja jakoi koko turnauksen maalipörssin kakkossijaa.

Venäjä eteni MM-kisoissa lopulta puolivälieriin asti, vaikka harva uskoi joukkueen mahdollisuuksiin ennen kisoja. Isäntämaa taipui puolivälierissä Kroatialle vasta rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat