Lähde: F1-tähti Lewis Hamiltonille tarjottiin jättimäistä sopimusta – mutta miten Manchester United liittyy asiaan?

F1-talli Mercedes on aloittanut jatkosopimusneuvottelut tähtikuskinsa Lewis Hamiltonin kanssa. Nyt ranskalainen 20 Minutes -sivusto väittää, että Mercedes olisi jo tehnyt peliliikkeitä. Eikä ihan mitä tahansa manöövereitä, yksityiskohdat ovat päätähuimaavia.

20 Minutesin mukaan Hamilton tienaisi uudessa sopimuksessa peräti 62 miljoonaa puntaa eli yli 70 miljoonaa euroa kautta kohden. Se olisi 22 miljoonaa puntaa (25 miljoonaa euroa) enemmän, mitä Hamilton tienaa tällä hetkellä.

Raportin mukaan uudesta sopimuksesta poistettaisiin pykälä, joka takaa Hamiltonille 22 miljoonan punnan bonuksen mestaruuden voittamisesta.

Uusi sopimus ei rajoittuisi pelkästään Hamiltonin ajovuosille. 20 Minutes -sivuston mukaan sopimukseen kirjattaisiin pykälä, jonka mukaan Hamilton olisi F1-uransa jälkeen kymmenen vuoden ajan Mercedeksen lähettiläs. Tuona aikana hän kuittaisi 22 miljoonan punnan vuosikorvauksen.

Mercedeksen jättisponsori, Sir Jim Ratcliffen perustama Ineos-teknologia firma maksaisi 90 prosenttia Hamiltonin palkasta.

Ratcliffeen liittyy myös toinen mielenkiintoinen kuvio. Brittilähteiden mukaan Ratcliffe haluaa ostaa Englannin Valioliiga-seuran Manchester Unitedin. Hamilton taas voisi hyvinkin lähteä Ratcliffen mukaan hankkeeseen.

Hamilton on puhunut avoimesti siitä, miten Mercedes-tallin osaomistaja Ratcliffe on hänelle enemmän kuin pelkkä pomo.

– Hän on osaltaan sitä, mutta ennen kaikkeaan hän on yhteistyökumppanini. Toivon, että voisimme tehdä jatkossa entistä enemmän yhteistyötä, ja että voisimme rakentaa jotain hienoa hänen kanssaan. En vielä tiedä, että mitä se on. Aika näyttää, Hamilton totesi muun muassa Mirrorin mukaan.

– En ole vielä soittanut hänelle ja jutellut siitä, että haluanko olla mukana (Unitedin) ostohankkeessa, mutta haluan lähteä mukaan joukkueurheiluun jo ihan siksi, koska sen omistajapuolella ei näy paljoa tummaihoisia henkilöitä. Uskon vakaasti siihen, että asiaa voidaan muuttaa, Hamilton jatkoi.

Manchester Unitedin nykyomistaja, Glazerin perhe, laittoi seuran myyntiin marraskuussa. Taustalla oli Unitedin kannattajien aiheuttama valtava muutospaine. Seuran omistajaportaaseen haluttiin muutosta jo vuosia jatkuneen hiljaiselon keskelle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja