Lähde: Antti Raantaa viedään NHL-suomalaistähtikaksikon seuraan – Patrik Laineen kohdalla oma iso kysymys

Sportsnetin NHL-sisäpiiritoimittajan Elliotte Friedmanin mukaan suomalaistorjujan Antti Raannan seuraava osoite saattaa olla Carolina Hurricanes. Friedman nosti Raannan nimen esille, kun hän perkasi eri vaihtoehtoja Hurricanesin uudeksi ykkösvahdiksi.

Friedman vetoaa sisäpiiristä tulleisiin viesteihin, joiden mukaan Hurricanes ”rakastaa” Raantaa.

Raanta, 32, on päätymässä vapaaksi agentiksi, sillä Arizona Coyotes ei ole jatkamassa hänen sopimustaan. Raanta kaupattiin Coyotesiin kesällä 2017.

Hurricanesin riveistä löytyy suomalainen tähtikaksikko, Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen.

Raannan lisäksi suomalaisista Tuukka Rask, Mikael Granlund, Valtteri Filppula, Joel Armia, Sami Vatanen, Erik Haula, Mikko Lehtonen, Jani Hakanpää ja Christopher Gibson ovat päätymässä vapaiksi agenteiksi.

NHL:ssä vapaiden pelaajien markkinat aukeavat keskiviikkona (28. heinäkuuta). Tuolloin seurat voivat julkaista rajoittamattomien vapaiden agenttien (UFA) pelaajien sopimuksia.

Rajoitettujen vapaiden agenttien (RFA) puolella suomalaisittain iso mielenkiinto kohdistuu Patrik Laineeseen, joka ei ole tehnyt jatkosopimusta Columbus Blue Jacketsin kanssa. Raporttien mukaan Laine on saanut Blue Jacketsilta hyväksyttävän sopimustarjouksen (QO), minkä myötä seura säilyttää hänen oikeutensa.

Laineen kohdalla on väläytelty skenaariota, jossa hän hyväksyy Blue Jacketsin tarjoaman yhden vuoden ja 7,5 miljoonan dollarin eli 6,35 miljoonan euron tarjouksen. Tällä ratkaisulla Laineen tulevaisuuden ylle jää isoja kysymysmerkkejä, lyhytkestoisen ratkaisun myötä.

Laineen lisäksi suomalaisista rajoitetuksi vapaiksi agenteiksi ovat päätymässä muun muassa Juuse Saros, Jesperi Kotkaniemi ja Eeli Tolvanen.

Lue myös:

    Uusimmat