Minne menee Mikael Granlund, entä Sami Vatanen? Nämä suomalaispelaajat ovat yhä vapaana NHL:ssä

3:29
Videolla juttua Jesse Puljujärven NHL-sopimuksesta.

Jääkiekkoliiga NHL:ssä Mikko Koivu teki vastaikää liikkeen, kun hän hyppäsi Columbus Blue Jacketsin riveihin. Mutta keitä suomalaisia on vielä vapailla markkinoilla? Tai ylipäätänsä sopimuksettomana? MTV Urheilu kokosi tilanteen yhteen.

NHL:n vapailla markkinoilla suomalaisten osalta isoin uutinen on ollut Mikko Koivun siirto Minnesota Wildista Blue Jacketsiin. Wild ilmoitti aiemmin, ettei se enää tarjoa jatkoa pitkäaikaiselle kapteenilleen. Jarmo Kekäläinen oli valppaana ja nappasi Koivun Ohioon.

37-vuotias Koivu teki yhden vuoden ja 1,5 miljoonan dollarin (1,27 miljoonan euron) arvoisen diilin Blue Jacketsin kanssa.

Vapaiden agenttien puolelta esiin astuu kolme suomalaisnimeä.

Mikael Granlund

Viime kaudella Nashville Predatorsia edustanutta Granlundia on viety muun muassa Philadelphia Flyersiin ja Kekäläisen johtaman Blue Jacketsin riveihin. Granlundin leiri on hakenut isoa sopimusta, minkä myötä diiliä voidaan joutua odottelemaan vielä hetki.

Sami Vatanen

Kesken viime kauden New Jersey Devilsistä Carolina Hurricanesiin vaihtanut Vatanen on kuuma nimi puolustajamarkkinoilla. Vatasta on viety Vancouver Canucksiin, joka etsii kuumeisesti korvaajia Chris Taneville ja Troy Stecherille.

Erik Haula

Haula myytiin siirtorajalla Hurricanesista Florida Panthersiin. Haula ei tehnyt kuitenkaan jatkoa uuden seuransa kanssa. Huhuissa Haulaa on viety takaisin Vegas Golden Knightsiin, jota hän edusti ennen Hurricanesiin siirtymistä.

Granlund, Vatanen ja Haula ovat rajoittamattomia vapaita agentteja, eli UFA-pelaajia.

(Muut UFA-pelaajat: Joni Tuulola, Markus Hännikäinen ja Kasimir Kaskisuo)

Rajoitettujen vapaiden agenttien (RFA) puolella on myös kovia suomalaisnimiä.

Roope Hintz, Dallas Stars

Viime kaudella 60 runkosarjaottelussa 33 pistettä (19+14) ja pudotuspeleissä 25 otteluun 13 (2+11) pistettä paukuttanut Hintz saa todennäköisesti niin sanotun siltasopimuksen, eli muutaman vuoden jatkon ennen isoa jytkyä. Tämä siksi, koska Starsin palkkakattotilanne on tiukka.

Sami Niku, Winnipeg Jets

Nikun kohdalla tilanne on mielenkiintoinen siksi, koska Jets on tehnyt jo useita puolustajahankintoja vapaiden markkinoiden alkuhetkillä. Mikä Nikun rooli on tulevaisuudessa ja millainen sopimus hänelle tehdään, jos se ylipäätänsä tulee Jetsin kanssa?

(Muut RFA-pelaajat: Henrik Borgström ja Aleksi Saarela (Florida Panthers), Oliwer Kaski (Carolina Hurricanes) ja Tony Sund (San Jose Sharks).

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja