Mainos

Lagerroos jättää Finnlinesin

Varustamoyhtiö Finnlinesin toimitusjohtaja, merenkulkuneuvos Antti Lagerroos on irtisanoutunut tehtävästään. Lagerroosin mukaan irtisanoutuminen ei ole epäluottamuslause yhtiön uudelle pääomistajalle italialaiselle Grimaldi Groupille.

Lagerroosin työsuhde päättyy elokuun lopussa. Se olisi ollut jatkolla vuodenvaihteessa. Lagerroos on luotsannut varustamoyhtiötä miltei 17 vuotta.

- Meidän investointiohjelmamme päättyy, kun saamme viimeisen viidestä uudesta aluksesta kesäkuussa. Ajankohta on oikea myös, koska meillä on uusi enemmistöomistaja, Lagerroos perusteli tänään.

Finnlinesin suurimmaksi omistajaksi on noussut italialaisvarustamo Grimaldi Group, jonka on piirittänyt yhtiötä pitkään. Finnlinesin hallitus on pitänyt Grimaldin ostotarjouksia liian alhaisina, mutta perjantaina päättynyt kierros nosti Grimaldin omistusosuuden 50,7 prosenttiin.

Lagerroos korosti, ettei irtisanoutuminen ole epäluottamuslause uudelle enemmistöomistajalle. Italialaisyhtiön toimitusjohtaja Emanuele Grimaldi on jo viime vuodesta vaikuttanut Finnlinesin hallituksessa.

- Meidän välimme ovat täysin kunnossa. Mitään työntöä Grimaldin toimesta ei tullut, Lagerroos painotti.

Lagerroosin mukaan Grimaldi on useaan otteeseen pyytänyt häntä jatkamaan sekä Finnlinesin hallituksessa että toimitusjohtajana.

-Viimeksi tänään, mutta olen vastannut kieltävästi. Hallitukselle olen jo aikaa sitten ilmoittanut, etten ole kiinnostunut jatkosta.

Lagerroos aikoo jatkaa Wärtsilän hallituksessa, jonka puheenjohtajaksi hän nousi viime vuonna.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.