Hybridi-katumaasturi kiikarissa? Yksi valmistaja pudottaa markkinoille kolme uutuutta kertarysäyksellä

1:36
Näin Ford testaa hikisen takapuolen vaikutusta autojensa istuimiin.

Ford tuo markkinoille kolme sähköistettyä katumaasturiuutuutta, joista kaksi on ladattavaa mallia.

Fordin hybridimallisto jakautuu kevythybrideihin (MHEV), hybrideihin (HEV) ja ladattaviin hybrideihin (PHEV). Sen ja täyssähkömallistonsa avulla valmistaja aikoo alittaa ensi vuonna EU:n alueella voimaan astuvat, 95 hiilidioksidigrammaan per kilometri rajatut päästöarvot.

– EU:n asettamat arvot ovat täysin selvät ja velvoittavat autovalmistajia. Fordilla on tehty päätös siitä, ettei autojemme keskiarvopäästöt ylitä missään päin maailmaa tuota arvoa, ja sitä kautta tuota kalliita päästösakkoja, sanoo Oy Ford Ab:n toimitusjohtaja Hannu Pärssinen.

– Vuonna 2025 raja tippuu 65 grammaan kilometrillä. Tuolloin Fordilla on Euroopassa myynnissä enemmän sähkömoottorisia, kuin perinteisiä polttomoottoriautoja, Pärssinen jatkaa.

Puma

Pienten katumaasturien uusi haastaja Ford Puma omaa 48 voltin MHEV-kevythybriditekniikan. Siitä esitellään 125- ja 155-hevosvoimaiset versiot tammikuun lopun lanseeraustilaisuudessa. Jo ennakkomyynnissä oleva kattavasti varusteltu Launch Editionin hinnat alkavat 23 441 eurosta ja automaattivaihteisen 1.0 EcoBoostin noin 25 500 eurosta.

Tuotepäällikkö Dino Singhin mukaan SUV B -segmentin uutuus kiilaa luokkansa kärkeen.

– Pumassa on luokkansa suurin, erikoinen Mega Box -tavaratila, joka imaisee vaikka kaksi golfbägiä pystyasentoon. Vesitiiviissä laatikossa voi kuljettaa vaikka 80 litraa nestettä, ja sen saa myös tyhjennettyä pohjan kautta.

Kuga

Uusi Ford Kuga on tarjolla Suomen markkinoilla bensiini- ja dieselmoottoreilla sekä nyt ladattavana hybridinä. Täysin uudessa autossa on uusi C2-pohjalevy ja sitä myöten modernit sisätilat, joita voi säätää tarpeen mukaan jalka-, tai tavaratilaa lisäävällä siirtyvällä kakkospenkkirivistöllä.

PHEV-hybridin kokonaisteho on 225 hevosvoimaa, ja ajoakun kapasiteetti 14,4 kilowattituntia, mikä riittää noin 56 sähköiseen kilometriin. Hybridiakuston takuu on 160 000 kilometriä tai 8 vuotta. Launch Editionin hinnat alkavat 39 940 eurosta.

Suomen Ford-henkilöautojen myyntijohtaja Johan Lindbergin mukaan Suomen automyynnistä 16 prosenttia tapahtuu SUV B-, ja 11 prosenttia SUV C -segmenteissä. Hän odottaa näihin segmentteihin sujahtaville Pumalle ja Kugalle molemmille kunnianhimoista, noin tuhannen kappaleen vuosimyyntiä.

Explorer

Fordin kaupunkimaasturiperheen lippulaiva on uusi Explorer Plug-In Hybrid. Maahantuojan mukaan ”kaikki” varusteet vakiona sisältävä auto on seitsenpaikkainen ja rohkean näköinen.

Varustukseen kuuluvat muun muassa 10 suuntaan säätyvät istuimet, vastamelujärjestelmä, avattava panoraamakatto ja sivutuulen vakautusjärjestelmä. Vetää saa 2 500 kilon edestä.

Bensiinikäyttöisen 3.0 EcoBoost V6:n ja sähkömoottorin yhteisteho on vakuuttavat 457 hevosvoimaa ja 825 Newtonmetriä. 13,6 kilowattituntisen ajoakun sähköiseksi toimintamatkaksi luvataan 42 kilometriä. Hinnat alkaen? 81 390 euroa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja