Lada tuo markkinoille sähköauton – tältä näyttää e-Largus

Euralainen Lada-harrastaja on omistanut elämänsä aikana reilusti toistasataa Lada-kaunotarta 1:41
KATSO MYÖS: Ladalla on paikkansa monen suomalaisenkin sydämessä. Kerroimme muutama vuosi sitten euralaisesta Matiaksesta, joka on kovan luokan Lada-harrastaja. Nuorimies on omistanut elämänsä aikana toistasataa ikonista venäläisautoa.

Lada tuo markkinoille sähköauton.

Venäläinen autovalmistaja Avtovaz on ilmoittanut tuovansa markkinoille täyssähköisen Ladan.

Kyseessä on Largus-mallista leivottava e-Largus, jonka prototyyppi paljastettiin elokuun alussa. Largus on käytännössä sama auto kuin Suomessakin myyty edellisen sukupolven Dacia Logan MCV.

Iževskin-tehtaalla aikanaan valmistettavavasta sähkö-Ladasta ei ole toistaiseksi julkaistu sen enempää tietoa. Aiheesta uutisoinut yhdysvaltalainen Motor1 kertoo venäläismedioiden tietoihin nojaten, että autosta olisi tulossa markkinoille sekä 5- että 7-paikkaiset versiot sekä pakettiautovariantti.

Nähtäväksi jää, millaisen sähköauton valmistaja saa aikanaan markkinoille, sillä toistaiseksi sillä on ollut ongelmia polttomoottoriversioidenkin tuottamisessa lähes koko maailman tuomittua Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan.

Lada lanseerasi alkukesästä Granta Classic -mallin, josta oli Venäjä-pakotteiden johdosta jouduttu jättämään pois vähän yhtä sun toista.

Pakote-Ladojen mallistoa täydennettiin heinäkuussa juurikin Largus-mallin karsitulla versiolla. Autoja oli määrä kursia kasaan varastossa olevista osista, ja tuotantomääräksi kerrottiin ainakin 1 800 autoa.

Lähteet: Avtovaz, Motor1

Lue myös:

    Uusimmat