Labradorinnoutaja söi yli 30 piparikoristetta – herkuttelulla karut seuraukset: "Olisi tärkeää, että omistajat varmistaisivat..."

1:35
Tietyt joulukasvit ovat koiralle ja kissalle vaaraksi. Katso yllä oleva video.

Labradorinnoutaja Marley oli hotkaissut suihinsa 30 lahjaksi tehtyä piparikoristetta, kertoo muun muassa The Guardian -sivusto.

7-vuotias labradorinnoutaja Marley söi viime viikonloppuna 30 kotona leivottua joulukuusen piparikoristetta Ison-Britannian Bournemouthissa. Herkuttelun seurauksena sille piti tehdä kaksi leikkausta.

Kuusenkoristeita joululahjoiksi

Omistaja Rachael Bulmer kertoo The Guardianille, että hän oli vienyt Marleyn kiireesti Dorsetissa sijaitsevaan eläinsairaalaan sen jälkeen, kun lemmikki oli tullut pahasti kipeäksi. Marleylle tehtiin saman tien kaksi leikkausta, joissa hänen sisuksistaan poistettiin kekseissä kiinni olleet koristenauhat.

Rachael kertoi, että hän oli leiponut joulukuusen koristeluun tarkoitettuja pipareita lahjaksi läheisilleen. Hän oli kiinnittänyt pipareihin koristenauhat ja laittanut ne lahjapusseihin. Valmiit pussukat hän oli jättänyt keittiötason päälle.

– Luulin, että ne olisivat koirani ulottumattomissa. Kun huomasin, että jotkin niistä olivat hävinneet, tiesin heti, kuka ne oli vienyt.

Aiemminkin syönyt vääriä herkkuja

Marleylla on ennenkin ollut tapana syödä sellaisia asioita, joita sen ei olisi pitänyt. Yleensä niistä ei koidu mitään ongelmia.

– Tällä kertaa se alkoi kuitenkin käyttäytyä oudosti ja näytti siltä kuin olisi ollut menossa shokkiin. Se oli hyvin sairas ja toi mukanaan yhden koristenauhan.

Kolme tuntia ja 34 koristenauhaa

Leikkaus kesti kolme tuntia. Lääkärit poistivat Marleyn mahasta 34 koristenauhaa, joiden aiheuttama tukkeutuma olisi mahdollisesti voinut olla hengenvaarallinen. Marley oli myös niellyt luita, jotka olivat nekin jääneet jumiin sen vatsaan.

– Se oli pitkä, hyvin riskialtis leikkaus, kertoi People’s Dispensary for Sick Animals -järjestön (PDSA) eläinlääkäri Aoife Clancy The Guardian -sivustolle

Marleyn mahdollisuudet selvitä illasta olivat aluksi näyttäneet heikoilta. Niinpä hänet oli siirretty Vets Now -keskukseen, sillä se oli auki myös tavanomaisten työaikojen ulkopuolella. Siellä Marley oli hoidettavana koko yön.

– Onneksi se selvisi, mutta koira vaatii jatkuvaa tarkkailua kellon ympäri neljän päivän ajan, ennen kuin pääsee kotiin.

Varoitus muille koiranomistajille

Nyt Marley on päässyt pois sairaalasta. Sen pitää kuitenkin levätä, jotta se parantuisi.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Olisi tärkeää, että omistajat varmistaisivat koristeiden ja myrkyllisten jouluruokien olevan uteliaiden otusten ulottumattomissa. Ne voivat olla todella haitallisia lemmikeille, Clancy muistuttaa.

Marleyn hoito-operaatiolle tuli hintaa yli 2 000 puntaa. Rachael sai sitä varten julkisia lahjoituksia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja