Mainos

Laaninen vastauksista: Mitä puolueet haluavat "aikuisten oikeasti"?

Keskustan puoluesihteerin Timo Laanisen mukaan keskustassa yllätyttiin siitä, että puolueiden kanssa käydyt keskustelut eivät näkyneet niiden vastauksissa hallitustunnustelija Juha Sipilän kysymyksiin.

– Ennen eilistä päivää oli jo käyty aika paljon keskusteluja eri puolueiden, muun muassa perussuomalaisten kanssa ja sitten vastauksista ei voinut päätellä, että keskusteluja oli käyty, sanoi Laaninen keskustan vappujuhlan yhteydessä Helsingissä.

Laanisen mukaan puolueiden vastaukset oli tehty enemmän tai vähemmän niiden vaaliohjelmien mukaan. Hän sanoo, että puolueilta toivotaan nyt täsmennyksiä siihen, mitä kukin "aikuisten oikeasti" haluaa.

– Ehkä tässä on vähän kulttuurienkin yhteensovittamista. Perussuomalaiset ovat nyt mahdollisesti tulossa hallitukseen ensimmäistä kertaa. Heidän täytyy totutella tiettyihin menettelytapoihin ja samalla tavalla meidän muidenkin täytyy totutella heidän menettelytapoihinsa, sanoi Laaninen.


Laaninen ei halunnut arvioida, kärsikö puolueiden välinen luottamus perussuomalaisten yllättävästä toiminnasta. Hän piti toisaalta hyvänä, että "kipupisteet" muun muassa maahanmuutosta ja EU:sta käsitellään perusteellisesti heti aluksi.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.