Mainos

Lääkealan suuret yhdistyivät jättiläiseksi

Glaxo Wellcome ja SmithKline Beecham yhdistyivät lopulta tänään maailman suurimmaksi lääkeyhtiöksi markkinaosuudella mitattuna. Kivulias fuusio kesti peräti kolme vuotta.

Lääketehtaan työntekijöitä

Uuden yhtiön GlaxoSmithKlinen arvo on lähes 1100 miljardia markkaa viime viikon perjantain pörssikursseilla laskettuna. Sijoittajia yhdistyminen ei vakuuttanut, sillä tänään Lontoon pörssin avautuessa uuden yhtiön kurssi alentui 0,7 prosenttia Glaxo Wellcomen perjantain kurssiin verrattuna. GlaxoSmithKlinen paino Lontoon FTSE 100 -indeksissä on noin seitsemän prosenttia.

Yhdistymisestä ilmoitettiin ensimmäisen kerran kolme vuotta sitten, mutta tuolloin fuusio epäonnistui. Viime tammikuussa yhtiöt yrittivät uudemman kerran, ja yhdistymisen piti toteutua elokuussa. Viime vaiheessa yhdistymistä lykkäsivät Yhdysvaltain viranomaisten epäilyt määräävän aseman saavuttamisesta eräiden lääkeryhmien markkinoilla.

Yhtiöt kokivat myös takaiskuja, kun ne joutuivat aiemmin tänä vuonna vetämään lääkkeitään markkinoilta vakavien sivuvaikutusten vuoksi ja lykkäämään uusien lääkkeiden viemistä markkinoille evättyjen lupien ja tuotekehittelyongelmien takia.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.