Lääkärit varoittavat uudesta kiinalaisesta kauneustrendistä – merkittävät riskit: "Voi olla hengenvaarallista"

Vuosisatojen ajan terävät haltiankorvat nähtiin jopa kauneusvirheenä – nyt nuoret jonottavat niitä. 

Kiinassa monet nuoret naiset ovat ottaneet vaarallisen kauneusleikkauksen, jolla saadaan aikaan haltiamaiset korvat.  

Leikkauksen haluavat ovat kertoneet uskovansa, että "haltiakorvien" avulla heidän kasvonsa näyttäisivät laihemmalta ja täten kauniimmalta.  

Yksi kauneusleikkauksessa käynyt on Hangzhoussa vaatekaupan omistaja Song Yao. Hänen mukaansa lopputulos on selkeä. 

– Korvat näkyvät edestä ja ylipäätään näytän energisemmältä, hän kertoo Vicen haastattelussa.  

Song käytti leikkaukseen noin 1300 euroa. Hän innostui siitä osittain kiinalaisten julkisuudenhenkilöiden takia, jotka puhuivat trendin puolesta. 

Operaatiossa voidaan käyttää happoa 

Jos kuva ei näy, katso se täältä

– Tajusin monien nuorien, yleensä 2000-luvun jälkeen syntyneiden, etsivän keinoja saada “haltiakorvat”, kun autoin yhtä julkisuuden henkilöä saamaan sellaiset viime vuoden alkupuolella, lääkäri Yu Wenlin kertoi South China Morning Postille

– Sen jälkeen enemmän ja enemmän ihmisiä tuli luokseni. 

Wenlin kertoo tekevänsä nykyään vastaavanlaisia leikkauksia noin kuusi päivässä. 

Operaatiossa käytetään yleensä hyaluronihappoa, joka on yleinen aine täyteaineissa. Sitä pistetään korviin niin, että niistä tulee pulleat. Jotkut sen sijaan asettavat palan rustoa korvan taakse tukemaan korvaa niin, että se näkyy edestä. 

Korvat symboloivat onnea 

Ulkonevia korvia pidetään Kiinassa perinteisesti onnen symbolina, joka on auttanut trendiä leviämään.  

Paikallisilla sosiaalisen median alustoilla, kuten Weibossa “tonttukorvien plastiikkakirurgia” -hashtag on kerännyt yli 700 miljoonaa katselukertaa. 

Monet videot kirurgisesti muutetuista korvista ovat levinneet myös Douyiniin, joka on Kiinan versio TikTokista.  

Trendi kerää myös kritiikkiä 

Moni henkilö on kommentoinut sosiaalisessa mediassa, että trendi ei tee ketään kauniimmaksi – varsinkin, kun trendi voi päättyä pian. 

– Uskallan sanoa, että tämän “haltiakorva-vimman” jälkeen monet pyytävät takaisin alkuperäiset korvansa, kuten nuo “julkkisnenät”, “eurooppalaistyyliset kaksinkertaiset silmäluomet”, ja niin edelleen. Ne olivat aikanaan hyvin suosittuja, pohtii kosmetiikkakirurgi Wang Jianguyn South China Morning Postin haastattelussa.  

Korvien hankkiminen pitää sisällään merkittäviä riskejä. 

– Ensimmäinen on korvan ympärillä oleva infektio leikkauksen jälkeen, jota on erittäin vaikea hoitaa. Toinen on embolia, joka johtuu hyaluronihapon ruiskuttamisesta verisuoniin, mikä voi olla hengenvaarallista, tohtori Liu Yufeng kertoo Vicelle. 

Vaikka monet lääkärit ovat varoittaneet leikkauksesta, villitys voi jatkua pitkään. Kiinan kosmeettisen kirurgian markkinat melkein kolminkertaistuivat vuosina 2015-2019 ja kasvavat edelleen vuosittain. 


Lue myös:

    Uusimmat