Mainos

Lääkärit syytteeseen: Ambulanssi jätti kahdesti ottamatta kyytiin, kolmen lapsen äiti kuoli

Kahta lääkäriä syytetään tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta Tampereella liittyen tapaukseen, jossa oireilut potilas kuoli ambulanssin jätettyä tämän kotiinsa. Tapaus sattui vuoden 2016 helmikuussa.

Ensihoito oli potilaan luona peräti kaksi kertaa. Naispotilas oli valittanut hengitysvaikeuksia, selkä- ja rintakipua, päänsärkyä ja pyörrytystä, minkä lisäksi tämän hengitystiheys ja syketaajuus olivat koholla.

Kolmen lapsen äidillä oli jalassaan kipsi, joka altisti tämän laskimoveritulpalle, ja myöhemmin oireiden syyksi paljastui keuhkoveritulppa.

Toinenkaan vierailu ei auttanut

Ensihoitajat olivat jättäneet lääkärin ohjeisen mukaisesti naisen kuljettamatta sairaalaan, ja tämä menehtyi keuhkoveritulppaan kotonaan seuraavana päivänä.

– Jos [lääkäri] olisi toiminut tilanteessa riittävällä huolellisuudella, hän olisi havainnut [naisen] tilan vakavuuden ja ilmoittanut ambulanssimiehistölle, että [nainen] tulee välittömästi toimittaa ensiapuun, syyttäjä kirjoittaa.

Noin 6,5 tuntia ensimmäisen ambulanssikäynnin jälkeen naisen luona oli jälleen ambulanssi, ja nainen valitti hengitysvaikeuksia, huimausta ja takaraivokipua. Asiassa ensihoitohenkilökuntaa konsultoinut toinen lääkäri oli tietoinen aiemmasta ambulanssikäynnistä, mutta ohjeisti ambulanssimiehistöä jättämään naisen kotiinsa.

Lääkäreitä vaaditaan tuomittavaksi 50–60 päiväsakon rangaistukseen.

Ilta-Sanomien haastatteleman Pirkanmaan sairaanhoitopiirin toimialajohtajan Sally Järvelän mukaan lääkäri oli ottanut kantaa vain ambulanssikyydin tarpeeseen, ei akuutin hoidon tarpeeseen. Potilas olisi hänen mukaansa voinut tulla ensiapuun omalla kyydillä, taksilla tai omaisten tuomana.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.