Lääkärit diagnosoivat heinänuhan – mies kuolikin syöpään

Millaista on hyvä saattohoito? 24:47

Aaron Winstanley menehtyi syöpään, jota lääkärit pitivät aluksi heinänuhana.

Video: Millaista on hyvä saattohoito?

Aaron Winstanley menehtyi syöpään vain 30-vuotiaana. Aluksi lääkärit pitivät Aaronin oireita heinänuhana, kertoo Birmingham Mail.

Aaron oli tukkoinen ja kärsi muistakin vastaavista oireista, joten lääkärit pitivät tilaa heinänuhana. Hoidoksi mies sai steroideja, antibiootteja ja antihistamiinia.

Syöpä oli levinnyt poskesta muualle kehoon

Oikean diagnoosin englantilaismies sai vuonna 2016. Aaron sokeutui toisesta silmästään.

Kävi ilmi, että aiempi diagnoosi oli ollut väärä: Aaronilla oli syöpä, joka oli levinnyt vasemmasta poskesta muualle kehoon.

Aaron kävi läpi rankat hoidot ja hakeutui jopa Saksaan hoitoihin, joita kotimaassa ei ollut tarjolla. 

"Hän oli kotona, missä halusikin olla, ja kuoli rauhallisesti nukkuessaan"

Aaron menehtyi hoidoista huolimatta vuonna 2018.

Hän ehti avioitua jo nuorella iällä tapaamansa tyttöystävän, Sarayan, kanssa, joka kertoi miehen poismenosta sosiaalisessa mediassa.

– Hän oli kotona, missä halusikin olla, ja kuoli rauhallisesti nukkuessaan. Hän oli puhunut kuolemasta ja oli valmis siihen, tuntui, kuin hän olisi valinnut kuolinhetken itse, Saraya kuvaili.

– Aaron oli erityisin mies, jonka koskaan saamme tuntea. Hänen valtaisa hymynsä ja energiansa ovat aina voittaneet ihmisten sydämet puolelleen ja piristäneet heidän elämäänsä, samoin hänen kiltti, huolehtiva luonteensa ja tietenkin veitikkamainen huumorintajunsa.

Aaron. Jos kuva ei näy, katso se täällä.

"Hän muutti niin monien elämää positiivisella tavalla"

Vaikka Aaronin kuoleman mahdollisuus oli tiedossa, hänen poismenonsa oli silti musertava hetki.

– En tiennyt, että ihmistä voisi olla niin lähellä, että toista voisi rakastaa niin intensiivisesti ja epäitsekkäästi kuin hän rakasti minua ja minä häntä. Hän muutti niin monien elämää positiivisella tavalla ja tekee niin edelleen, siitä olen varma, Saraya sanoo.

Aaron jätti Sarayalle ohjeet perustaa hyväntekeväisyysjärjestö, joka voisi auttaa muita. Miehen hoitoja varten keräämät varat käytetäänkin nyt hyväntekeväisyyteen.

Lue myös:

    Uusimmat