Mainos

Lääkärit: Arafat paranee

Palestiinalaisjohtajan voinnin vahvistuessa Israelin pääministeri Ariel Sharon kauppaa ajatusta aloittaa rauhanneuvottelut uudelleen Arafatin siirryttyä syrjään.

Palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin sairaus ei ole hengenvaarallinen. Arafatin edustaja kertoi varhain aamulla, että lääketieteellisissä kokeissa on selvinnyt, että sairaus on parannettavissa.

Eilen tehtyjen tutkimusten perusteella lääkärit ovat jo sulkeneet pois leukemian mahdollisten sairauksien listalta. Lääkärit tutkivat edelleen mahdollisuutta, että Arafat olisi yritetty myrkyttää tai tämä olisi altistunut virukselle. Testien tulokset saadaan keskiviikkona.

Lääkäreiltä tietoja saanut palestiinalaishallinto yrittää selvittää, pystyykö Arafat jatkamaan presidenttinä. Ristiriitaisten huhujen mukaan Arafat olisi ajoittain sekavassa tilassa. Palestiinalaishallinnon ulkoministeriö kiistää väitteet ja kertoo Arafatin päinvastoin pystyneen jo syömään.

Palestiinalaisjohtajaa hoidetaan ranskalaisessa Percyn sotilassairaalassa, joka on erikoistunut verisairauksien hoitoon.

Sharon valmis neuvottelemaan uuden johdon kanssa

Ariel Sharon

Israelin pääministeri Ariel Sharon sanoo olevansa valmis rauhanneuvotteluihin palestiinalaisten kanssa Jasser Arafatin siirryttyä syrjään.

-Jos palestiinalaiset saavat uuden vakavasti otettavan ja vastuullisen johdon, on mahdollista että neuvottelut tiekartasta voidaan aloittaa uudelleen, Sharon sanoi Israelin radion mukaan viitaten tiekarttana tunnettuun rauhansuunnitelmaan.

-Uuden johtajiston on osoitettava teoillaan, että se taistelee terrorismia vastaan, korostaa Sharon. Korkean tason neuvottelut ovat olleet jäissä yli vuoden.

Sharon on tänään ottanut myös kantaa Arafatin tulevaan hautapaikkaan. Hän sanoo estävänsä kaikki aikeet haudata Arafat aikanaan Jerusalemiin.

- Niin kauan kuin olen vallassa, eikä minulla ole aikomustakaan erota, häntä ei haudata Jerusalemiin, Sharon sanoi hallituksen viikkokokouksessa Israelin radion mukaan.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.