Lääkäriliitto varoittaa: Epidemia on pahimmillaan karkaamassa hallinnasta – "Covid-19 vie yhä suuremman osan terveydenhuollon resursseista"

0:53
Lääkäri teki ajatuksia herättävän videon Yhdysvalloissa – tältä voi näyttää viimeiset hetkesi, jos et ota koronaa vakavasti: ”Tämän näet elämäsi lopussa”

Lääkäriliitto varoittaa, että koronavirusepidemia on pahimmillaan karkaamassa hallinnasta.

Liiton mukaan teho-osastojen ja sairaaloiden toiminnan ylärajat saatetaan pian saavuttaa, vaikka rajoituksia nyt kiristetäänkin.

– Covid-19 vie yhä suuremman osan terveydenhuollon resursseista. Tämä on johtanut siihen, että monet sairaanhoitopiirit ovat vähentämässä suunniteltuja, ei-kiireellisiä leikkauksia, mikä puolestaan kasvattaa hoitovelkaa, Lääkäriliitto kertoo tiedotteessa.

Sen mukaan suomalaisten terveyspalvelut heikkenevät pitkäksi aikaa, sillä myös terveyskeskusten henkilöstöä on siirretty neuvoloista ja vastaanotoilta koronatartuntojen jäljittämiseen. Liitto huomauttaa, että perusterveydenhuollon resursseja on jo ennen epidemiaa venytetty ja riskiä lisää se, että osa terveydenhuollon henkilökunnasta on vielä rokottamatta.

– Jokainen meistä voi auttaa epidemian hallinnassa suojelemalla samalla itseään, myös läheisiään ja kaikkia muita: vanhuksia, kaupan myyjiä ja terveydenhuollon henkilökuntaa.

Näin turvataan myös resurssit muiden sairauksien hoitamiseen, tiedotteessa sanotaan.

– Pidetään siis etäisyyksiä, käytetään maskeja, vältetään kontakteja ja otetaan rokote heti, kun se on saatavissa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja