Koronatilanne on Helsingissä jo niin paha, että tartuntojen jäljitys vie kolme vuorokautta – "Teemme kaikkemme"

6:20
Video: Koronatartuntojen jäljitys on ruuhkautunut Helsingissä – jäljitysaika venähtänyt kolmeen vuorokauteen.

Koronatartuntojen jäljitys on ruuhkautunut pahasti Helsingissä. 

Tällä hetkellä virukselle altistuneet tavoitetaan kolmessa päivässä, kun tavoiteaika siihen olisi alle vuorokausi.

– Tartuntatautitilanne on pahentunut Helsingissä ja tapauksia tulee niin paljon, että valitettavasti altistuneiden jäljitys on ruuhkautunut. Tällä hetkellä jäljitysaika on noin 72 tuntia, kertoo keskitettyjen terveyspalvelujen johtava ylilääkäri Kustaa Piha.

Nyt jäljitystä on kohdennettu esimerkiksi sote-alan ammattilaisiin.

– Kohdennamme jäljitystyötä sellaisiin tapauksiin, joilla on erityisen paljon merkitystä epidemian hallinnassa ja riskiryhmien suojelemisessa, Piha sanoo. 

Pihan mukaan tartuntojen räjähdysmäinen kasvu viime päivinä johtuu osittain juuri jäljitystyön hidastumisesta, mutta kansalaisten omalla toiminnalla on suurin merkitys. 

– Jokaisen tulisi nyt tarkkailla omaa käyttäytymistään. Sairaana tulee pysyä kotona ja hakeutua testeihin, jos on oireita. Lähikontakteja tulisi välttää ja kasvomaskia käyttää paikoissa, joissa niiden käyttöä suositellaan, Piha sanoo.

Helsingissä tartuntoja on jäljittämässä 170 henkilöä. Lisäksi kymmeniä opiskelijoita on otettu tekemään yksittäisiä vuoroja.

– Teemme kaikkemme, että saamme lisää henkilöstöä tartuntojen jäljitykseen. On kuitenkin selvää, että jos tartuntoja tulee edelleen lisääntyvissä määrin, alle 24 tunnin tavoitteajassa on vaikea pysyä, Piha toteaa.

Katso koko haastattelu jutun videolta!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja