Mainos

Lääkäriliitto nostaisi Kela-korvaustasoa

Kansaneläkelaitoksen korvaustaso lääkärin antamasta hoidosta on vajonnut 60 prosentista 27,5 prosenttiin.

Lääkäriliiton mielestä potilaiden tulisi saada sama tuki sairausvakuutuksesta kaikkien lääkäreiden antamasta hoidosta ja tutkimuksesta.

Lääkäriliiton valtuuskunta huomautti tänään, että Kansaneläkelaitoksen korvaustaso lääkärin antamasta hoidosta on vajonnut 60 prosentista 27,5 prosenttiin, koska sitä ei ole nostettu vuoden 1989 jälkeen.

Hallitusohjelman mukaan vain hammaslääkäripalkkioiden Kela-korvauksia nostetaan 40 prosenttiin korvausperusteesta. Tätä esitti myös sairausvakuutuksen kehittämistyöryhmä. Lääkäriliitto toivoo, että hallitus yhtyy työryhmän näkemykseen myös lääkärin antaman hoidon ja tutkimuksen osalta.

Valtuuskunnan mielestä olisi tasa-arvon lisäämistä, että yhä useampi kansalainen saisi mahdollisuuden käyttää yksityislääkärin palveluita varallisuudesta ja sairaudesta riippumatta.

Valtuuskunta korosti, että yksityislääkärikäynnin keskikustannus on yhteiskunnalle vain 20 euroa, kun terveyskeskuskäynnin keskikustannus on 85 euroa.

- Sairausvakuutus auttaa pääsemään nopeasti hoitoon ja antaa potilaalle oikeuden valita hoitavan lääkärinsä. Parhaimmillaan se nopeuttaa työkyvyn palauttamista.

- Näiden tavoitteiden saavuttaminen on nyt vaikeutunut matalan korvaustason takia. Korvaustasoa tulee nostaa, valtuuskunta painotti kannanotossaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.