Mainos

Lääkärilakon sovittelu jatkuu perjantaina

Lääkärilakon sovittelua jatketaan perjantaina. Tänään alkaneet neuvottelut osoittivat, että sopu osapuolten välillä on vielä kaukana.

Aamupäivällä valtakunnansovittelijan toimistossa aloitettuja neuvotteluja on määrä jatkaa perjantaina. Vaikka työriidan osapuolet ovat tapailleet viikoittain, lakon varsinainen sovittelu aloitettiin tänään aamupäivällä.

Osapuolten näkemyserot ovat tähän saakka olleet niin suuret, ettei valtakunnansovittelijan Juhani Salonius ole voinut aloittaa sovittelua. Työaikakysymyksissä tapahtui tämän päivän aikana pientä edistystä, mutta palkankorotuksissa näkemyserot ovat edelleen suuret.

Osapuolten välinen, lähinnä palkankorotuksia koskeva riitahaarukka on ollut poikkeuksellisen suuri. Kiistat koskevat palkankorotusten suuruutta ja työaikakysymyksiä. Lääkärit ovat vaatineet 20 prosentin korotusta peruspalkkoihinsa, kun KT on tarjonnut 5,5 prosenttia. Kiistaa käydään myös työvuoroista. Kuntatyönantaja haluaisi korvata pitkiä päivystysvuoroja vuorotyöjärjestelmällä.

Suurimmat kaupungit jälleen lakkovuorossa

Tällä viikolla lakon piirissä ovat Helsingin, Oulun, Kuopion, Tampereen ja Turun yliopistosairaalat, Turun kaupunginsairaala sekä näiden paikkakuntien terveyskeskukset.

Erikoisaloista lakkovuorossa ovat neurologia, sisätaudit, kirurgia ja keuhkosairaudet. Pääkaupunkiseudulla lakossa ovat HUS-piiriin kuuluvat sairaalat Meilahti, Naistenklinikka, Kätilöopisto, Silmä-Korvasairaala, Lasten ja nuorten sairaala, Maria, Kirurginen sairaala, Töölö, Jorvi ja Peijas.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.