Mainos

Lääkäri: Sharon näyttää selviävän hengissä

Aivokirurgin mukaan Israelin pääministeri Ariel Sharon on verrattain hyvässä kunnossa. Sharonia pidetään edelleen koomassa, josta häntä herätellään huomenna.

Israelin pääministeriä hoitavan lääkärin mukaan Ariel Sharonin uskotaan selviytyvän vakavasta aivoverenvuodostaan. Aivokirurgin mukaan pääministeri on verrattain hyvässä kunnossa.

Lääkärit alkavat herätellä Sharonia nukutuksesta huomisaamuna.

Lääkäreiden mukaan Sharonin tila on yhä kriittinen, mutta vakaa. Tuore aivokuvaus osoittaa Sharonin tilan parantuneen hieman. Sairaalan johtajan mukaan on vielä liian aikaista sanoa, onko pääministeri yhä hengenvaarassa.

Israelin 77-vuotias pääministeri on ollut sairaalassa keskiviikosta lähtien. Hän sai tuolloin aivoverenvuodon, ja eilen hänet leikattiin uudelleen.

Vasta heräämisen yhteydessä selviää, miten suuria vaurioita aivoverenvuoto on aiheuttanut, kertovat lääkärit.

Valtakamppailua kulissien takana

Sharonin ei uskota enää palaavan politiikkaan. Asiantuntijat pitävät pääministerin sairastumista niin vakavana, ettei hän pysty enää hoitamaan tehtäviään vaikka selviäisi hengissä. Kirurgit ovat kuitenkin varoneet tekemästä ennenaikaisia johtopäätöksiä.

- Jostakin syystä kaikki nostavat esiin vähemmän miellyttäviä seikkoja. Kaikki arvioinnit ovat vastuuttomia. Asiat voivat edetä suuntaan tai toiseen, huomauttaa Hadassah-sairaalan varajohtaja Shmuel Shapira.

Shapira tai kukaan muukaan ei pysty kuitenkaan hillitsemään kulissien takana alkanutta valtakamppailua. Vaalit lähestyvät, vaikka puolueet ovat keskeyttäneet kampanjointinsa.

Haaretz-lehti kertoi, että työväenpuolueessa on ryhdytty pohtimaan, miten se saisi entisen johtajansa Shimon Peresin takaisin. Peres loikkasi vähän aikaa sitten uuteen Kadima-puolueeseen.

Työväenpuolue haikailee Peresiä

-Viikon tai kahden päästä, kun on eettisesti oikea aika, meidän täytyy kutsua Kadimaan liittyneitä työväenpuolueen jäseniä palaamaan. Mukaan lukien Peres, sanoi eräs nimettömänä pysynyt kansanedustaja Haaretzille.

Mielipidemittausten mukaan Sharonin perustama keskustalainen Kadima voittaisi vaalit 28. maaliskuuta, vaikka pääministeri joutuisi astumaan syrjään. Haaretzissa julkaistussa kyselyssä Ehud Olmertin johtamalle Kadimalle ennakoitiin 40:tä edustajaa 120-paikkaiseen knessetiin. Keskusta-vasemmistolainen työväenpuolue saisi 18 paikkaa ja oikeistolainen Likud 13.

Jedioth Ahronoth -lehden selvityksessä Olmertin luotsaamalle Kadimalle luvattiin 39:ää paikkaa ja kolmea lisäpaikkaa, jos puoluetta johtaa Peres.

Peres on käynyt viime päivinä Olmertin kanssa kahdenkeskisiä keskusteluita, joiden uskotaan koskeneen mahdollisesti vapautuvaa ministerinsalkkua.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

(Seitsemän uutiset 07.01.2006)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.