Lääkäri: Nämä tekijät voivat laukaista reuman

Miten hoidat reumasairauttasi? 25:28

Studio55.fi-lähetyksessä vieraillut reumatologi Heikki Hinkka kertoi muun muassa reuman puhkeamiseen vaikuttavista tekijöistä.

Ylilääkäri Heikki Hinkka sanoo, että vaikka vieläkään ei ole täysin selvää, miksi reuma puhkeaa, erilaisia sairauden laukaisevia tekijöitä tutkitaan.

– Erilaisilla tulehdustekijöillä on varmaan iso merkitys laukaisevana tekijänä. Ja elämän stressitilanteet voivat myös laukaista sen, Hinkka sanoi lähetyksessä.

Reuma puhkeaa Hinkan mukaan henkilöille, joissa on kehossaan perinnöllinen alttius sairastua siihen. Naisten kohdalla nivelreumaan sairastumisen riskiaikaa on myös raskauksien jälkeinen aika. Näiden lisäksi ikä voi vaikuttaa reuman puhkeamiseen.

– Se on itse asiassa siirtynyt vähän iäkkäämpiin ikäryhmiin, että tuossa kuudenkympin ikänurkilla on nykyisin se (sairastumisen) huippu.

Reumaa on myös mahdollista sairastaa, vaikka tulehdusarvot verikokeessa eivät olisikaan koholla.

– Monissa reumasairauksissa voi laboratorioarvot olla normaalit, onneksi meillä on muita tutkimusmenetelmiä, joilla voidaan päästä diagnoosiin.

Voiko ruokavaliolla Hinkan mukaan vaikuttaa reumasairauteen? Koska reuman kanssa tulee mennä lääkäriin? Katso koko lähetys!

Lue myös:

    Uusimmat