Poliisi pyytää kärsivällisyyttä Vastaamon tietovuodon uhreilta – "Poikkeuksellisen laaja" rikoskokonaisuus aiheutti ruuhkan tuhansine rikosilmoituksineen

KRP:n rikosylikomisario Vastaamo-tutkinnasta: ”Olemme erittäin luottavaisia, että saamme tekijän kiinni – lain koura on pitkä” 0:35
KRP:n rikosylikomisario Vastaamo-tutkinnasta: ”Olemme erittäin luottavaisia, että saamme tekijän kiinni – lain koura on pitkä”

Poliisille on saapunut noin 25 000 rikosilmoitusta liittyen psykoterapiakeskus Vastaamon tietovuotoon. Poliisi pyytää nyt uhreilta kärsivällisyyttä ruuhkan keskellä.

– Koska tutkittava rikoskokonaisuus on poikkeuksellisen laaja ja ilmoituksia on tehty suuri määrä, pyydämme ihmisiltä kärsivällisyyttä prosessin kanssa. Vaikka rikosilmoitusten käsittely poliisissa kestää ruuhkasta johtuen tavanomaista pidempään ei tällä ole vaikutusta esitutkinnan etenemiseen, sanoo poliisitarkastaja Kimmo Ulkuniemi Poliisihallituksesta.

Poliisi kertoo tutkivansa tietovuotoa yhteistyössä muiden suomalaisten ja myös kansainvälisten viranomaisten kanssa.

– Meillä on tällä hetkellä paljon läpikäytävää materiaalia, sanoo rikosylikomisario Tero Muurman Keskusrikospoliisista.

Poliisilla on käytössä myös valtakunnallinen neuvontapuhelin, josta voi kysyä neuvoa yleisellä tasolla, jos tarvittavaa tietoa ei löydy verkosta.

Palveluun on nyt lisätty vastaajia huomioiden erityisesti tietoturvarikokseen liittyvät yleiset asiat. Palvelun ruuhkautumisen estämiseksi tarkistathan ensin poliisin sivuilta löytyvät ohjeet. Neuvontapuhelin on avoinna arkisin kello 8 - 16.15. numerossa 0295 419 800 (pvm/mpm).

Lue myös:

    Uusimmat