La Liga -kausi alkaa rajujen muutosten kourissa – Tuomas Virkkusella vaikeuksia suhtautua jättiotteluun: "Valtava imagotappio"

Uusi La Liga -kausi käynnistyy perjantai-iltana Valencian ja Getafen kohtaamisella. Tyypillisiä asioita uudesta sesongista saa kuitenkin etsiä, sillä sarjan tähtikerros on kokenut merkittäviä muutoksia.

C Moren jalkapalloselostaja Tuomas Virkkunen toivoo toisen kärkijätin Real Madridin kohdalla päivitystä ennen kaikkea pelilliseen sisältöön.

– Toivoisin, että yksi La Liga -kesän suurimmista hankinnoista David Alaba aloittaisi topparina, koska Sergio Ramosin ja Raphael Varanen vuosikymmenen jälkeen Nacho ja Eder Militao ei vain kuulosta ihan yhtä vakuuttavalta, Virkkunen pohti valkoisten alakerran laatua.

– Viime vuosina peli itsessään on nojannut pääasiassa yksilöiden tähtihetkiin. Toivon, että Ancelotti löytäisi pelaamiseen rakennetta ja jonkin selkeän punaisen langan. Se ei voi olla aina vain Karim Benzeman maalien varassa.

Sarjan uusiin tähtinimiin lukeutuu puolestaan Manchester Cityssä pitkän uran pelannut argentiinalaiskärki Sergio Agüero, mutta kuin Barcelonan ahdinkoa syventääkseen hänkin on 10 viikkoa sivussa.

Enemmän puhetta on riittänyt silti lähtijöistä. Tuskin koskaan yhden pelaajan siirto on vaikuttanut niin radikaalisti koko sarjaan kuin Lionel Messin poistuminen Barcelonasta PSG:hen.

Messin lisäksi tämän pitkäaikainen vastustaja, nykyinen joukkuetoveri ja Real Madrid -ikoni Sergio Ramos jätti niin ikään Espanjan.

– Kyllähän tämä on ollut valtava imagotappio La Ligalle. Siitä ei pääse mihinkään. Sarjan presidentti Javier Tebas on vetänyt palkkakattojen suhteen tylyä linjaa. Se on vaikuttanut osaltaan tilanteeseen, ennen kaikkea Messin. Jotenkin on vaikeaa suhtautua siihen, että tulevaan El Clasicoon ei tule Messiä eikä Ramosia.

Katso Tuomas Virkkusen ajatuksia alkavasta La Liga -kaudesta laajemmin artikkelin yläosan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat