"Kysyttävää on todella paljon" – tutkinnanjohtaja kertoo, miten Nuorisosäätiö-tutkintaa hidastanutta Perttu Nousiaista valvotaan

0:23
Videolla Perälä kertoo, mitä hän ajattelee Nousiaisen ilmoituksesta haluavansa itse selvittää asiansa poliisin kanssa.

Perttu Nousiaisen pakoilu Suomen virkavaltaa ja Nuorisosäätiö-tutkintaa on hidastanut ja vaikeuttanut tapauksen tutkintaa, kertoo tutkinnanjohtaja Antti Perälä.

– Haitannut tietenkin siinä mielessä, että tämä on ensimmäinen kerta, kun kyseinen henkilö on saatu kuulluksi, Perälä totesi kysymykseen siitä, miten paljon Nousiaisen pakoilu ulkomailla haittasi tapauksen tutkintaa.

Tapauksen uutisoinnista on hänen mukaansa ollut apua esimerkiksi Nousiaisen olinpaikan selvittämiseksi. Hän mainitsee poliisin tehneen Nousiaisesta aiemmin etsintäkuulutuksia.

– En muista ihan vastaavaa tilannetta aikaisemmin, se on pakko todeta, hän toteaa median roolista tapauksen tutkinnassa.

Nousiainen on ilmoittanut haluavansa selvittää asiansa

Hän kertoo, että Nousiaisen kuulemiset on päästy aloittamaan, mutta töitä on vielä paljon.

– Kuulemiset on päästy aloittamaan, mutta kysyttävää on tältä henkilöltä todella paljon. Ollaan vasta ihan alkumetreillä kuulustelujen suorittamassa.

– Hän on nyt kertonut, että hänellä on intressi asiat itse selvittää.

Tutkinta on keskusrikospoliisissa hänen mukaansa yhä todelta suurilta osin kesken.

– Esitutkintakokonaisuus on erittäin laaja, haasteellinen ja monitahoinen. Selvitettävää asiaa on paljon ja nämä asiat eivät myöskään ole kovin yksinkertaisia.

Videolla Perälä kertoo, millaisessa kotiarestissa jalkapannalla varustettu Nousiainen joutuu jatkossa elämään käräjäoikeuden määrättyä hänet tehostettuun matkustuskieltoon.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja