Nuorisosäätiön ex-johtaja Perttu Nousiaista ei vangita, saa jalkapannan – epäillään törkeistä talousrikoksista

Perttu Nousiaista ei vangittu – näin hänen juristinsa kommentoi päätöstä 4:10
Perttu Nousiaista ei vangittu – näin hänen juristinsa kommentoi päätöstä

Nuorisosäätiön entisen hallituksen puheenjohtajan Perttu Nousiaisen vangitsemista käsiteltiin tänään Helsingin käräjäoikeudessa. Nousiaista ei vangita vaan hänet asetettiin tehostettuun matkustuskieltoon.

Nousiaisen pitää olla kotonaan illasta aamuun ja ilmoittautua poliisille päivittäin. Lisäksi hänen on pidettävä jalkapantaa.

Vangitsemiskäsittely pidettiin Pasilan poliisitalolla kello 11.15 alkaen. MTV Uutiset seuraa vangitsemista paikalla. Oikeus päätti käsitellä vangitsemisasian suljetuin ovin tutkinnanjohtajan vaatimuksesta.

Nousiaista vaadittiin vangittavaksi lukuisista törkeistä talousrikoksista, jotka ovat tapahtuneet vuosina 2013–2019. Epäiltyjä rikosnimikkeitä ovat muun muassa törkeä velallisen epärehellisyys ja törkeä petos. Käräjäoikeus päätti kuitenkin olla vangitsematta Nousiaista. Syytteennoston määräpäivä on 26. tammikuuta.

Poliisi otti Nousiaisen kiinni keskiviikkona Helsinki-Vantaan lentoasemalla heti lennon laskeutumisen jälkeen. Helsingin Sanomat uutisoi silloin, että Nousiainen oli palannut Suomeen Sveitsistä.

Raskaista talousrikoksista syytetty Nousiainen, 42, oli ollut kateissa maaliskuusta 2020 lähtien. Häntä ja Nuorisosäätiön entistä toimitusjohtajaa Aki Haaroa vastaan nostettiin viime viikolla useita talousrikossyytteitä säätiön toimintaan liittyen vuosina 2014–2017.

Kokonaisuutena Nuorisosäätiön rahaongelmien ja talousepäselvyyksien tutkinta on Suomen suurimpia talousrikostutkintoja.

Marko Junkkari paljastaa: Tämä vinkki johdatti Helsingin Sanomien toimittajat Perttu Nousiaisen jäljille 1:42
Tämä vinkki johdatti Helsingin Sanomien toimittajat Perttu Nousiaisen jäljille.

Lakimies kertoo, miksi talousrikoksista syytetty Perttu Nousiainen palasi yllättäen Suomeen 1:21
Lakimies kertoo, miksi Perttu Nousiainen palasi Suomeen.

Lue myös:

    Uusimmat