HS: Talousrikoksista syytetty Perttu Nousiainen palasi yllättäen takaisin Suomeen – otettiin kiinni suoraan koneesta

Puolitoista vuotta poliisia pakoillut Perttu Nousiainen, 42, päätti palata Suomeen, kun Helsingin Sanomat oli löytänyt hänet Sveitsin Verbieristä.

Helsingin Sanomien mukaan Nousiainen saapui Suomeen myöhään keskiviikkoiltana lentäen Sveitsin Zürichistä. Poliisit ottivat hänet kiinni suoraan koneesta. 

Talousrikoksista epäilty Nousiainen katosi Tallinnassa maaliskuussa 2020. Sen jälkeen hänen olinpaikastaan ei tiedetty mitään ennen Helsingin Sanomien artikkelia.

Helsingin Sanomien toimittajat menivät viime viikolla etsimään Nousiaista saamiensa vihjeiden perusteella sveitsiläisestä Verbierin hiihtokeskuksesta. Siellä he näkivät Nousiaisen näköisen miehen menevän ravintolaan, jonka omistaa kaksi suomalaismiestä. Miehillä on kytköksiä Nuorisosäätiöön.

Kun toimittajat lähestyivät miestä, tämä yritti aluksi puhua virolaisella aksentilla ja kiisti olevansa Nousiainen. Mies oli käyttänyt Sveitsissä nimeä Tommy Koski. Hän suostui lopulta keskustelemaan toimittajien kanssa, mutta pakenikin vessareissun aikana ravintolasta takaoven kautta.

Helsingin Sanomat sai kuitenkin uudelleen yhteyden mieheen, joka myönsi olevansa Nousiainen. Helsingin Sanomat on haastatellut Nousiaisen ja aikoo julkaista haastattelun lähipäivinä.

RIkospaikka-ohjelmassa kerrottiin vuonna 2018 Nuorisosäätiön konkurssista:

1:33

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja