Mainos

Kyselyt ennakoivat kyllä-puolen voittoa Viron kansanäänestyksessä

Viron presidentti Arnold Rüütel kehotti jälleen lauantaina, EU-kansanäänestyksen aattona, virolaisia äänestämään kyllä sunnuntaisessa kansanäänestyksessä EU:hun liittymisestä.

-Olen levollinen, koska uskon virolaisten tekevän oikean ratkaisun ja enemmistön äänestävän "kyllä" Euroopalle, presidentti Rüütel sanoi Postimees-lehdessä.

Viron presidentti Rüütelin usko saa vahvistusta mielipidekyselyistä. Niiden mukaan noin 70 prosenttia Viron 865000 äänioikeutetusta äänestää EU:hun liittymisen puolesta. Vielä kesän alussa EU:n kannattajia löytyi mielipidekyselyissä vain runsaat 50 prosenttia. Virolaisten EU-intoa ovat käyneet viime viikkoina nostattamassa useat läntiset poliittiset johtajat.

EU-myönteiseen rintamaan on yhtynyt myös valtaosa Viron suurista sanomalehdistä. -EU:hun liittyminen on loogista jatkoa valtiomme kehitykselle vuoden 1991 jälkeen, kirjoitti Postmees-lehti.
-Se on paluuta Eurooppaan ja neuvostoperinnöstä irtaantumista. EU:n vastustajien yhtenä pääargumenttina on ollut, että EU:hun liittyminen veisi jälleen itsenäisyyden, josta Viro ei ole ehtinyt nauttia kuin runsaat kymmenen vuotta vuodesta 1991.

Viron pääministeri Juhan Parts vakuuttaa, ettei Viro pyri EU:n veroparatiisiksi.

(Kymmenen uutiset 13.09.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.