Kyselyn hämmentävä tulos: Näin moni kertoo kakanneensa suihkussa – ja vieläpä työpaikallaan

1:41
Millaisia tunteita herättää vessojen vaihtuminen unisex-vessoiksi? Kysyimme!

Brittiläisen kylpyhuonetarvikeliikkeen kyselyssä selvisi, että ällistyttävän moni ulostaa suihkussa. Kyllä, luit oikein. Ihmiset todella kakkaavat suihkussa, eikä tässä vielä kaikki. He tekevät sen vieläpä työpaikallaan.

Ihmisiä sanotaan olevan kahdenlaisia: on niitä, jotka pissaavat suihkussa, ja niitä, jotka eivät myönnä sitä. QS Suppliesin kyselytutkimuksessa selvisi, että ylivoimainen enemmistö myöntää virtsanneensa peseytyessään. Miehistä suihkussa kertoi pissaavansa 68 prosenttia ja naisista 56 prosenttia vastaajista. Yhteensä kyselyyn vastasi 1010 brittiläistä ja amerikkalaista.

Virtsa ei ollut ainut erite, joka huuhdottiin viemäristä alas. Yksi neljästä vastaajasta kertoi niistäneestä, yksi viides sylkeneensä ja yksi kahdestakymmenestä masturboineensa suihkussa. Ehkä hämmentävin tulos on, että yksi kolmestakymmenestä vastaajasta, eli reilu 3 prosenttia, kertoi ulostaneensa suihkussa.

Erityisen niljakkaan kyselytuloksista tekee se, että edellä mainitut osuudet kertovat työpaikkasuihkussa tapahtuneesta ”multitaskauksesta”. Sitä, miten suihkussa kakkaaminen käytännössä tapahtuu – tallotaanko pökälettä ritilän läpi? – eivät vastaukset paljasta.

Suihkukakka voi aiheuttaa viemäritukoksen

Mutta mitä haittaa suihkussa kakkaamisesta on sen lisäksi, että tavan paljastuminen varmasti kuvottaisi työkavereita?

Vesipalveluita tarjoavan North Staffs Utility Services -yrityksen johtaja Rob Gallon kertoo Metro.co.uk-sivuston haastattelussa, että säännöllinen suihkussa kakkaaminen voi johtaa ongelmiin viemäri- ja vesijohtoverkostossa.

– Suihkuissa ei ole tarpeeksi voimaa työntämään suolen sisältöä viemäriverkon läpi, Gallon sanoo.

Jos taas tarpeet tekee wc-pönttöön, suuri määrä huuhteluvettä pystyy liikuttamaan ulostetta eteenpäin.

Gallon kertoo, että lisäksi suihkuviemäri on kapeampi ja mutkikkaampi kuin WC-viemäri, mikä vaikeuttaa pökäleen kulkua veden mukana entisestään. Suihkukakan seurauksena uloste voikin jäädä tukkoon suihkuviemäriin. Tämä aiheuttaa paitsi viemärin tukkeutumisen myös vastenmielisen hajun.

On siis hyvä muistaa, että suihkuviemäriä ei ole rakennettu ulostetta varten.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja