Kysely paljasti, että suurin osa brittinaisista ei peseydy päivittäin – kosmetiikkayhtiö huolestui, kansa huvittui: "Lyön vetoa, etteivät nämä naiset ajele sääriään"

Hygieniatapojen laiminlyömisen syy on yleensä väsymys illalla tai aamulla.

Brittinaisista suurin osa ei kylve tai peseydy päivittäin, kertoo selvitys. Syyksi pesemättömyydelle kerrotaan väsymys.

Yksi kolmesta naisesta myönsi, että voi viettää kolmekin päivää pesemättä tai pyyhkimättä kehoaan. Osa jätti kylpemisen väliin ja käytti kosteuspyyhkeitä. Naisista viidesosa kävi suihkussa tai pesulla päivittäin.

Kyselyyn vastasi 2000 naista, Ei liene ihme, että pesujen vähäisyyttä ihmettelevän kyselyn teki juuri kosmetiikkatuotteiden valmistaja, joka kertoikin olevansa tuloksista "huolestunut". Lukijat puolestaan ovat ottaneet Independent-lehden jutun vastaan sarkastisen tyrmistyksen vallassa.

– Tuo on häpeällistä. Lyön vetoa, etteivät nämä naiset ajele sääriään tai tuo aviomiehilleen ruokaa ajoissa pöytään. Mihin yhteiskunta on menossa, Martyn naljailee Independent-lehden Facebook-sivulla.

– Tuo on vain etovaa. Käyn suihkussa ennen ja jälkeen aamupalan, sitten ennen teehetkeä, sitten öisin nukun kylvyssä. Herään ja joskus suihkuttelen itseni letkulla puutarhassa. Kuka tahansa, joka ei toimi näin, on niin epähygieeninen, Tom vitsailee.

Myös päivittäisen suihkun puolestapuhujia löytyy. Moni kommentoija kuitenkin huomauttaa, ettei päivittäinen suihku tee iholle hyvää.​​​​​​​

– Ihmiset on myyntiä lisäävien kosmetiikkayhtiöiden toimesta aivopesty ajattelemaan, että he tarvitsevat suihkun/kylvyn joka päivä, Anneka toteaa kommentissaan.

– Onnea teille, jotka rituaalinomaisesti pommitatte ihoanne tuotteilla ja jynssäätte pois ihon epiteelikerrokset, joiden täytyy kerätä hieman likaa suojatakseen teitä sairauksilta joka päivä. Siinä, että antaa ihon hengittää hieman ja kerätä öljyä, ei ole mitään vikaa. Joka toinen päivä on hyvä. Sitä enemmän on liikaa, mutta jokaisella meistä on erilainen ihotyyppi. Yritä olla olematta niin ällöttynyt kaikesta, Lisa toteaa.


***

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja