Miksi miehet käyvät kylmemmässä suihkussa kuin naiset? Vastaus voi yllättää

Ovatko yhteiset suihkuhetket teille sula mahdottomuus, kun veden lämpötilasta ei päästä yhteisymmärrykseen? Sille on aivan luonnollinen selitys, kertoo Kunto Plus -lehti!

Yhteinen suihkuhetki voi tuntua ihanalta ajatukselta: mikäpä sen suloisempaa (ja seksikkäämpää) kuin olla iho ihoa vasten lämpimänä solisevan veden alla. Samallahan voi vielä säästää vettäkin, kun kaksi peseytyy samalla kertaa! Todellisuus voi kuitenkin olla toista kuin elokuvissa, kun sopivasta suihkuveden lämpötilasta ei päästäkään yksimielisyyteen.

Yhteisissä suihkutteluissa nimittäin tyypillisestä on, että 1) naispuolinen peseytyjä hytisee huulet sinisenä ja yrittää vaivihkaa kääntää termostaattia lämpöisemmälle 2) miespuolinen suihkuttelija pystyy olemaan veden alla vain puolittain ja valittaa jatkuvasti todennäköisistä palovammoista.

Naiset, miehet ja lämpötila

Lämpötilamieltymykset vaihtelevat toki yksilöllisesti, mutta yleensä naiset peseytyvät mieluummin lämpöisemmässä vedessä kuin miehet.

Lämpömieltymykset eivät johdu sinällään kuitenkaan sukupuolesta vaan kehon koostumuksesta. Miehillä on yleensä enemmän lihasmassaa, joka tuottaa moninkertaisesti enemmän lämpöä kuin rasvakudos.

Naisilla rasvaa on kehossa yleensä enemmän. Valkoisen rasvan lisäksi kehossa voi olla myös paremmin lämpöä eristävää ruskeaa rasvaa. Se ei kuitenkaan riitä pitämään jäseniä lämpöisinä, mikä on myös yksi syy siihen, miksi naisilla usein kädet ja jalat palelevat.

Rasvakerros estää myös kehon sisäistä lämpöä pääsemästä iholle asti, jolloin olo tuntuu kylmältä.

Suihkun lämmöstä apua viluisuuteen

Kun jalat, kädet ja ihokin tuntuvat kylmiltä, lämpöä pyritään hakemaan ulkopuolisesta lähteestä – vaikkapa sitten kuumasta suihkusta tai kylvystä. 


MTV julkaisee artikkelin yhteistyössä Kunto Plus -lehden kanssa.

Muita Kunto Plus -lehden artikkeleita:

***

Lue myös:

    Uusimmat