Kuinka usein tulisi käydä suihkussa? Vastaus saattaa yllättää

Ei ole harvinaista, että suihkussa käydään päivittäin tai jopa kaksi kertaa päivässä. Liika itsensä peseminen voi kuitenkin olla haitallista.

Monet käyvät joka aamu ja ilta suihkussa, sillä nukutun yön tai pitkän työpäivän jälkeen olo voi olla likainen. Suihkua ei kuitenkaan välttämättä tarvitsisikaan niin usein kuin luullaan.

Kolumbian yliopiston infektioihin perehtyneen tohtori Elaine Larsonin mukaan suihkussa ei tarvitse käydä kuin kerran tai kaksi viikossa.

– Ihmiset luulevat, että käymällä suihkussa, he ovat hygieenisempiä ja puhtaampia. Bakteriologisesti näin ei kuitenkaan ole, Larson kertoo Goodtoknow-sivustolle.

Liika suihkussa käyminen tai kylpeminen voi aiheuttaa erilaisia iho-ongelmia. Tämä johtuu siitä, että liika peseminen poistaa iholta terveellisiä rasvoja ja hyviä bakteereja, joita iho tarvitsee pysyäkseen terveenä.

Kaikki eivät kuitenkaan käy suihkussa päivittäin

Ihonhoitoon erikoistuneen Flint Plus Flint -tuotemerkin tekemän tutkimuksen mukaan suihkussa ei kuitenkaan käydäkään päivittäin, sillä naisista vain joka viides käy suihkussa joka päivä.

Tutkimuksessa kartoitettiin yli 2000 naista ikävuosien 18–50 väliltä. Tutkimuksesta käy myös ilmi, että joka kolmas nainen käy nukkumaan pesemättä meikkiä. Joka kahdeksas taas ei pese hampaitaan ennen unia.

Entä hallitsetko oikeaoppisen käsienpesun? Katso video:

Lähde: Goodtoknow

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja