Mainos

Kysely: Haluttomuus muuttaa toiselle paikkakunnalle suurin este työllistymiselle

Työllistymisen keskeisimmät esteet ovat haluttomuus muuttaa työn perässä ja se, että omalla paikkakunnalla työtä ei ole tarjolla, katsoo selvä enemmistö suomalaisista. Asiaa selvitettiin Kunnallisalan kehittämissäätiön kyselyssä, johon haastateltiin syyskuussa yli tuhatta kansalaista.

Haastatelluista lähes 80 prosenttia piti muuttohalujen puutetta esteenä työllistymiselle.

Noin 60 prosenttia mainitsi myös työehtojen joustamattomuuden sekä niin hyvät edut ja tuet, että työtä ei kannata ottaa vastaan.

Taloudellisesti turvattu karttaa työnhakua

57 prosenttia oli samaa mieltä myös väittämästä, että Suomessa liian monet ihmiset karttavat töihin menoa, jos talous on muuten turvattu. Tätä mieltä oli myös enemmistö palkansaajakeskusjärjestöjen SAK:n, Akavan ja STTK:n jäsenistöstä.

Laiskuutta ja haluttomuutta ottaa työtä vastaan piti työn saannin esteenä alle puolet eli 47 prosenttia vastaajista, suunnilleen yhtä moni oli eri mieltä. Enemmistö eli 60 prosenttia sanoi ottavansa vastaan minkä tahansa työn, jos vaihtoehtona olisi työttömyys.  

Pätkätöitä, etuuksien karsimista ja epävarmuutta ei kyselyn mukaan haluta. Tasan puolet vastaajista oli kuitenkin sitä mieltä, että toimeentulotuet pitäisi poistaa, jos työtön kieltäytyy työvoimapalveluista.

Tutkimuksen teki TNS Gallup, ja sitä varten haastateltiin 1082 18-75-vuotiasta suomalaista. Virhemarginaali on suurimmillaan vajaat kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.