Mainos

Kysely: Hallituspuolueet vastustavat tiukempaa eläinsuojeluvalvontaa

Hallituspuolueet kokoomus, keskusta ja perussuomalaiset vastustavat eläinsuojeluvalvonnan tehostamista, ilmenee Animalian ja Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liiton (SEY) kyselystä eduskuntapuolueille.

Yksi kysymyksistä oli, pitäisikö eläintuotantotiloilla ja teurastamoilla ottaa käyttöön kansalaisille avoin, säännöllinen ja tehokas valvonta.  
Täysin eri mieltä asiasta olivat perussuomalaiset, keskusta ja RKP. Kokoomus oli osittain eri mieltä. Vasemmistoliitto, vihreät ja SDP kannattivat tehostamista. 

– On huolestuttavaa, että vain kolme puoluetta kannattaa eläinsuojeluvalvonnan tehostamista. Valvonnassa ja epäkohtiin puuttumisessa on kuitenkin paljon parannettavaa, sillä Eviran tuoreen raportin mukaan EU:n velvoittamissa otantaan perustuvissa eläinsuojelutarkastuksissa jopa 23 prosentissa havaittiin puutteita, sanoo vs. toiminnanjohtaja Maria Lindqvist SEY:stä tiedotteessa.

Parannuksia tuotantoeläinten oloihin

Perussuomalaisia lukuun ottamatta puolueet tukevat yksimielisesti esimerkiksi liikkumista rajoittavien emakkohäkkien kieltämistä ja porsaiden kastroimista ilman kivunlievitystä.  

Turkistarhauksen lakkauttamista kokonaan kannattavat sen sijaan vain vihreät ja vasemmistoliitto. Ne olivat kyselyn mukaan myös kaikkein eläinmyönteisimpiä puolueita. Ne kannattavat kaikkia kyselyssä esitettyjä parannuksia eläinsuojelulakiin.  

Myös kokoomus kannatti kuutta parannustarvetta kymmenestä. Kielteisemmin SEY:n ja Animalian uudistusehdotuksiin suhtautuivat SDP, RKP ja keskusta. Perussuomalaiset osoittautuivat kaikkein eläinsuojeluvastaisimmaksi puolueeksi.  

Kyselyyn vastasivat kaikki eduskuntapuolueet kristillisdemokraatteja lukuun ottamatta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja