Lännen Median kysely: Enemmistö kansanedustajista kannattaa turkistarhausta, vastustus kuitenkin lisääntynyt

2:02
Kymmenet turkistarhaajat eri puolilla Pohjanmaata yrittävät tammikuussa estää siitoskettujen viennin Kiinaan.

Turkistarhauksen lopettamiselle Suomessa ei näytä olevan eduskunnan enemmistön tukea, kertoo Lännen Median kysely. Turkistarhauksen vastustajia näyttää olevan nykyeduskunnassa kuitenkin hieman enemmän kuin kaksi vuotta sitten.

Enemmistö kyselyyn vastanneista kansanedustajista ei kieltäisi turkistarhausta. Turkistuotannon kieltämisen puolella oli 37 prosenttia vastaajista.

Puolueista ainoastaan vihreiden ja vasemmistoliiton edustajat ovat vahvasti tarhauksen kieltämisen puolella. Muiden puolueiden kyselyyn vastanneista kansanedustajista enemmistö kannatti turkistarhausta.

Vahvinta tuki on RKP:n ja keskustan edustajilta. Pääministeripuolue SDP:n edustajistakin yli puolet kannatti tarhausta. Myös pääoppositiopuolueiden perussuomalaisten ja kokoomuksen edustajat ovat tarhauksen kannalla.

Vastustus lisääntynyt

Turkistarhauksen vastustajia näyttää olevan nykyeduskunnassa hieman enemmän kuin kaksi vuotta sitten.

Lännen Median kyselyssä 37 prosenttia kansanedustajista vastustaa tarhausta. Vuonna 2018 samassa kyselyssä vastustajia oli 32 prosenttia.

Turkistarhausta vastustavien kansanedustajien kannoissa painavat eläinten oikeudet ja hyvinvointi.

Monet tarhausta vastustavista kansanedustajista toteavat toisaalta, että Suomessa tarhauksen lakkauttamista tulisi edeltää pitkä siirtymäaika ja että valtion pitäisi tukea elinkeinonsa menettäviä tarhaajia.

Kyselyyn vastasi 104 kansanedustajaa. Vastaavassa kyselyssä toissa vuonna 32 prosenttia kannatti turkistarhauksen kieltämistä.

Suomessa on noin 700 turkistilaa. Tuotanto menee lähes kokonaan vientiin.


Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja