Lihansyönti leikkasi puoluekentän eläinjärjestöjen kyselyssä – "Kuntavaalit ovat myös eläinvaalit"

Eläinjärjestöjen puoluekyselyssä täydet pisteet saivat vihreät, vasemmistoliitto, eläinoikeuspuolue ja feministinen puolue.

Kyselyssä puolueet tiukimmin jakoi väite julkisten ruokailuiden, kuten kouluruokailuiden, lihankulutuksen puolittamisesta.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

8:13
Miksi kouluruoka jää välillä syömättä?

Kysymys oli aseteltu seuraavasti: Kuntien on puolitettava julkisten ruokailujen lihankulutus vuoteen 2026 mennessä.

Lihankulutuksen puolittamisesta täysin samaa mieltä olivat eduskuntapuolueista vihreät ja vasemmisto sekä eduskunnan ulkopuolisista puolueista eläinoikeuspuolue ja feministinen puolue. Sdp oli väitteestä osittain samaa mieltä.

Sen sijaan kokoomus, perussuomalaiset, rkp, kristillisdemokraatit ja liike nyt olivat osittain eri mieltä. Keskusta oli täysin eri mieltä.

"Kuntavaalit ovat myös eläinvaalit"

Kokonaisuudessaan eläinjärjestöjen puoluekyselyssä "täydet pisteet" saivat vihreät, vasemmistoliitto, eläinoikeuspuolue ja femistininen puolue. Hännille jäi keskusta.

Lihansyönnin kulutuksen lisäksi kyselyssä kysyttiin kissapolulaation hallinnasta, löytöeläinten hoidon laadusta, eläinsuojeluvalvonnasta ja eläinsuojelutoimijoiden yhteistyöelimen perustamisesta.

– Kuntavaalit ovat myös eläinvaalit. Kuntapäättäjillä on käsissään avaimet parantaa merkittävästi eläinten hyvinvointia. On rohkaisevaa, että kaikilla eduskuntapuolueilla on eläinpoliittiset linjauksensa myös kuntatasolla. Tämä kertoo eläinten hyvinvoinnin kasvaneesta painoarvosta yhteiskunnassamme, sanoo SEYn toiminnanjohtaja Maria Lindqvist tiedotteessa. 

Kyselyn tekivät SEY Suomen eläinsuojelu ja Animalia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja