Mainos

Kysely: Äänestäjät kriittisiä EU-vaaleissa

Niukka enemmistö MTV:n nettikyselyyn vastanneista ei aio äänestää EU-vaaleissa. Noin 51 prosenttia vastasi kieltävästi kysymykseen "Aiotko äänestää EU-vaaleissa?".

- Ei ole Suomella mitään sanomista. Isot maat päättävät ja vievät meitä kuin pässiä narusta.

- En näe EU:ssa niin paljon hyvää, etteivätkö huonot puolet ylitä meidän arkielämäämme... Rajojemme vapautumisen myötä ovat lisääntyneet rikokset, kerjäläiset, ja suurin turvallisuusuhkamme tulevaisuudessa tulee olemaan muun maalaiset maahanmuuttajat. He eivät sulaudu yhteiskuntaamme eikä heidän tarvitsekaan, mutta pysykööt silloin omissa kulttuureissaan.

- En äänestä periaatteesta! Äänestäminen on turhaa, koska jokainen ehdokas lupaa kuun taivaalta ja pettää kaikki lupauksensa, mikäli tulee valituksi. Sitä paitsi minulle ei ole kongreettista hyötyä äänestää EU-vaaleissa.

- He ajavat vain omaa ja puolueensa etua, pellejä kaikki. Köyhät eivät heitä kiinnosta.

- Jo alkaa mennä maku koko vaaleihin, kun aina ehdokkaina kaiken maailman julkkiksia eikä osaavia politiikkoja hoitamassa meidän asioita. Oman itsensä vuoksi ne sinne pyrkivät, eivät ole todellisella asialla ja mielellä menossa. Valitettavaa, sillä olen koko ikäni äänestänyt, mutta nyt se on loppu.

- Ei harmaata aavistustakaan ketä äänestää, kun ei kiinnosta ja piste.

"EU:ssa ne asiat päätetään"

Useat niistäkin, jotka aikovat äänestää EU-vaaleissa, ovat kriittisiä ja miettivät motiivejaan.

- Ihan kiusallanikin äänestän!

- Pitäähän sitä äänestää jotakin naiskauneutta! Harmi vaan kun tuo Tanja ei ole ehdokkaana, ois hän niin hyvännäköinen ja edustava sinne EU-parlamenttiin. Kyllä sitten pitää etsiä kaunein ehdokas sieltä naisten joukosta. Ei siellä miehiä tarvita vaan kunnon naiskauneutta!

- Äänestäminen on helppo velvollisuus.

- Periaatteeni on, että jos kerran on äänestysoikeus sitä tulee käyttää. Näin turvaa edes yhden ehdokkaan toimeentulon, koska raha kiinnostaa kaikkia ehdokkaita enemmän kuin mökinmuijan pieni eläke.

- Onpahan ainakin oikeus jälkeenpäin ruikuttaa, kun taas valittiin väärät tyypit!

- No onhan se itsestäänselvää, että käytän äänioikeuteni. Kaikki, jotka eivät anna ääntään vaalissa: Pitäkää suunne kiinni, kun ette ole halunneet laillisella oikeudella ja mahdollisuudella osallistua yhteisten todella tärkeiden asioiden hoitoon. Ryhtiä suomalaiset ja äänestämään! Vain siten voi todella vaikuttaa.

- EU:ssahan ne asiat päätetään, Suomen eduskunta on pelkkä kumileimasin.

- Äänestän ihan muodon vuoksi. Ei siitä minulle henkilökohtaisesti ole mitään hyötyä. Ei ne mepit meidän asioita siellä aja vaan oman ryhmänsä tai puolueensa eli lähinnä omia asioitaan ja tarkoitusperiään.

- Haluan omalta osaltani varmistaa, ettei yhtään perussuomalaista kehityksen jarrua pääse EU-parlamenttiin. EU:ssa ollaan halusitte sitä tai ette, ainoa oikea suunta on yrittää kehittää sitä yhteisöksi, joka on kaikille toimiva ratkaisu. Samat säännöt kaikille!

MTV:n nettikyselyyn oli vastannut aamupäivään mennessä noin 3500 vierailijaa.

EU ei vieläkään vakuuta suomalaisia

Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n tutkimuksen mukaan suomalaiset eivät koe EU-asioita edelleenkään läheisiksi, vaikka Suomi on ollut EU:n jäsen pian 15 vuotta.

Huhtikuisen tutkimuksen mukaan suomalaisista 55 prosenttia arvioi, että EU ei ole vaikuttanut mitenkään eläkeläisten asioihin. 42 prosenttia vastaajista arvioi puolestaan, että EU ei ole vaikuttanut palkansaajien asioihin ja 41 prosenttia uskoo, ettei unioni ole vaikuttanut myöskään opiskelijoiden asioihin. Jopa 57 prosenttia kokee EU-vaikutukset maatalousyrittäjiin haitallisina.

Helsingin Sanomien teettämän tutkimuksen mukaan perussuomalaisten Timo Soini on suomalaisten ykkösehdokas EU-vaaleissa. Sama tutkimus ennusti kuun alussa, että julkkisehdokkaat ovat alakynnessä EU-vaaleissa Isä Mitroa eli Mitro Repoa lukuunottamatta.

EU-vaalien äänestysprosentin odotetaan nousevaan 50:een prosenttiin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.