"Kyse on mustamaalaamisesta" – Laura Huhtasaari tyrmää vaalilogonsa kopiointisyytökset

Perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaari pitää hänen vaalilogoaan kohdistuvaa kopiointisyytöstä mustamaalaamisena. Iltalehti uutisoi tänään Huhtasaaren presidenttivaalikampanjan logon muistuttavan Suomi 100 -juhlavuoden logoa. 

Iltalehden haastattelema graafisen suunnittelun emeritusprofessori Tapio Vaapasalo arvioi, että Huhtasaaren kampanjan logo on tietoisesti kopioitu juhlavuoden visuaalisesta ilmeestä.

Laura Huhtasaari kommentoi MTV:lle, että hän pitää väitettä tietoisesta kopiosta mustamaalavana.

– Kampanjani ilme on ollut esillä jo monta kuukautta. Mitään rikosta ei ole tapahtunut. Kyse on mustamaalaamisesta, Huhtasaari vastaa.

Twitter-tilillään Huhtasaari kommentoi, että Suomi tai sinivalkoisuus eivät ole lähtökohtaisesti tekijänoikeudella suojattu.

– Älkää olkoo naurettavia, kampanjani päälogo on leveä ja siinä on koko nimeni. Tekstin sijoittaminen neliön sisään ei ole niin mullistava idea, että sen vuoksi kaikkien pitäisi välttää neliötä.

Huhtasaari kirjoittaa lisäksi, ettei kyseessä ole ensimmäinen kerta, kun Perusuomalaisten vaalikampanjasta tehdään valitus.

– Eduskuntavaaleissa Perussuomalaisten vaalimainoksessa oli näkyvästi lapsia. Joku valitti silloin eettiseen neuvostoon, mutta pian huomattiin, että lapsia oli muidenkin mainoksissa, Huhtasaari kommentoi.

2:03

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja