Kymmenistä Bemareista varastettu ratteja ja mittaristoja – poliisi epäilee järjestäytynyttä rikollisryhmää

Poliisi tutkii laajaa BMW-autoihin kohdistunutta varkaussarjaa pääkaupunkiseudulla. Kuukauden sisällä kymmenistä BMW-autoista viety ratteja, navigaattoreita, digitaalisia mittaristoja ja keskikonsolinäyttöjä.

MTV Uutisten tietojen mukaan tutkintaan on huhtikuun puolenvälin jälkeen tullut jo kymmeniä tapauksia.

Varkauksien kohteena ovat olleet esimerkiksi X-sarjan sekä 300- ja 400-sarjan BMW:t, joissa on ajotietokone. Autoista on viety muun muassa ratteja, keskikonsolinäyttöjä, navigaattoreita, digitaalisia mittaristoja, valoumpioita ja niin edelleen.

Varkaudet ammattimaisia ja siistejä

Tutkinta on keskitetty Länsi-Uudenmaan poliisille.

– Tutkinta on nyt intensiivistä ja tähän on panostettu resursseja. Poliisi epäilee teoista järjestäytynyttä rikollisryhmää. Varkaudet on tehty erittäin ammattimaisesti ja siististi, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Klaus Geiger sanoo MTV Uutisille.

Eniten varkauksia on tehty Espoossa ja Kauniaisissa, mutta myös Helsingissä ja Vantaalla sama epäilty tekijäporukka on ollut liikkeellä. Varkaudet on tehty yöaikaan lähinnä taloyhtiöiden pihoilla ja parkkipaikoilla.

Yhdestä autosta tuhansien hyöty

Poliisi ei tutkinnallisista syistä kerro, onko epäilty tekijäporukka ulkomailta vai kotimaasta. Ketään ei ole kiinni otettuna. Geigerin mukaan poliisi epäilee, että autoista varastetut osat menevät myyntiin ulkomaille.

Enimmillään yhdestä autosta on saatettu saada rikoshyötyä noin 10 000 euroa, keskimäärin auton osalta rikoshyöty on tuhansia euroja.

Poliisi kaipaa vihjeitä ja havaintoja pihoilla tai parkkialueilla liikkuvista epäilyttävistä ajoneuvoista tai ihmisistä, jotka tarkkailevat erityisesti BMW-autoja ja jopa seuraavat niitä.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen vihjepuhelin 0295 413 031 tai vihjeet.lansi-uusimaa@poliisi.fi.

Katalysaattoreita varastetaan suuria määriä 1:49
Katso myös uutisjuttu viime vuodelta: Katalysaattoreita varastetaan suuria määriä

Lue myös:

    Uusimmat