Katalysaattorivarkaat riivaavat autoilijoita Länsi-Uudellamaalla – erityisesti nämä merkit ovat vorojen kiinnostuksen kohteena

1:49
Katso myös: Katalysaattoreita varastetaan tällä hetkellä suuria määriä

Länsi-Uudellamaalla on varastettu alkuvuoden aikana jo yli 100 katalysaattoria. Asiasta kertoo Länsi-Uudenmaan poliisilaitos. Niitä varastetaan pääasiassa niiden sisältämien jalometallien vuoksi.

Kuluneen puolen vuoden ajalta luku on yhteensä yli 170 kappaletta.

Katalysaattorivarkaan kohteeksi useimmin päätyneitä automerkkejä ovat Toyota, Honda, Volvo ja Opel. 

– Ikävää kärkisijaa yksittäisistä automalleista pitää Länsi-Uudellamaalla tällä hetkellä hallussaan Toyota Prius, poliisi kertoo tiedotteessaan.

Katalysaattorivarkauksia on tehty Länsi-Uudellamaalla kaikissa muissa kunnissa paitsi Siuntiossa. Eniten varkauksia on tapahtunut Espoossa.

− Katalysaattorivarkaudet tapahtuvat yleensä yöaikaan parkkipaikoille tai kadun varsille jätetyille autoille. Niitä varastetaan pääasiassa niiden sisältämien jalometallien vuoksi, rikoskomisario Katja Rekola selvittää.

Poliisi kehottaa asukkaita valppauteen

Vaikka kaduilla ja pihoilla on öisin hiljaista eikä havaintoja varkauksiin liittyen aina saada, katalysaattorivarkaita jää ajoittain kiinni. Joskus tämä tapahtuu poliisin mukaan verekseltään ja joskus muun tehtävän yhteydessä autosta on löytynyt varastetuksi epäiltyjä katalysaattoreita.  

Asukkaita Rekola kannustaa olemaan valppaana. 

− Jos huomaat outoa hääräilyä autojen kimpussa, voit soittaa hätäkeskukseen numeroon 112. Poliisin tehtävää paikan päällä ja myöhemmin tutkinnassa auttaa, jos saat vaikka videokuvaa tai valokuvan epäillyistä tekijöistä tai auton rekisterikilvistä. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja