Kaksi kuollut ja satoja loukkaantunut synagogan romahduksessa Jerusalemissa

Romahdus sattui pohjoisessa sijaitsevan Givat Zeevin siirtokunnassa Jerusalemissa. 

Kaksi ihmistä kuoli ja toistasataa loukkaantui, kun synagogan katsomorakenteet romahtivat Länsirannalla Givat Zeevin juutalaissiirtokunnassa Jerusalemin pohjoispuolella sunnuntaina.

Pelastusviranomaisten mukaan sairaaloihin on kuljetettu useita ihmisiä, joilla oli vakavia vammoja, joten uhriluku voi vielä nousta.

The Times of Israel -lehden mukaan toinen kuolleista olisi 12-vuotias poika ja toinen 40-vuotias mies.

Onnettomuus tapahtui, kun synagogaan oli pakkautunut satoja ihmisiä juhlapäivän viettoon, kertoi Israelin media.

Luvassa on kiinniottoja

Paikallisviranomaiset ja poliisi syyttelivät sunnuntaina toisiaan siitä, kenen vika oli, että ilmeisesti vielä keskentekoiseen synagogaan päästettiin näin paljon ihmisiä.

– Päädyimme lopulta panemaan paikalle varoituskylttejä, joissa kerrottiin, että paikallisviranomaisten mukaan siellä ei saisi pitää mitään tapahtumia. Valitettavasti emme saaneet apua poliisilta, kertoi viranomaisia edustava Yossi Avrahami.

Jerusalemin alueen poliisipäällikkö Doron Turgeman puolestaan kertoi yleisradioyhtiö BBC:n mukaan paikallismedialle, että tapahtuman järjestäjät olivat toimineet ilman tarvittavia lupia, ja luvassa on kiinniottoja.

Viime kuun lopussa 45 ihmistä kuoli väentungoksessa Meronissa Pohjois-Israelissa, minne kymmenet tuhannet hasidijuutalaiset olivat kokoontuneet vuosittaiseen Lag B'omer -juhlaan.

Lue myös:

    Uusimmat