Mainos

Tel Avivissa kolme kuollut ja useita loukkaantunut ammuskelussa – loukkaantuneiden joukossa myös pieni lapsi

Kolme ihmistä on kuollut ja useita ihmisiä on loukkaantunut ammuskelussa Tel Avivissa. Conflict News -palvelun mukaan yksi loukkaantuneista on 4-vuotias lapsi. Israelilaisviranomaset nimittävät veritekoa terrorihyökkäykseksi.

Kaksi palestiinalaismiestä tappoivat kolme ihmistä ja haavoittivat seitsemää keskiviikkona Tel Avivin keskustan suositulla ostos- ja ravintola-alueella, kertoo israelin poliisi. Sairaalasta kerrotaan, että neljä haavoittuneista on kriittisessä tilassa.

Palestiinalaiset olivat aseistautuneita ja avasivat tulen ulkoilmaostoskeskuksessa. 

Heidät on nyt otettu kiinni, paikallinen poliisi kertoo. 

Haaretz-lehti puolestaan kertoo, että kaksi teosta epäiltyä miestä on otettu kiinni ja viety kuulusteluihin. Toinen heistä on poliisien kuulusteltavana ja toinen sairaalahoidossa. Asemiehet olivat lehden mukaan naamioituneet ortodoksijuutalaisiksi.  

Twitter-video tapahtumahetkeltä:

Käynnissä oli myös kolmannen ampujan etsinnät, mutta ne lopetettiin, sillä ampujia oli ilmeisesti ainoastaan kaksi.

Hyökkäys kuin salama kirkkaalta taivaalta

Israelin poliisi kertoo, ettei sillä ollut etukäteen mitään tiedustelutietoa hyökkäyksestä. Palestiinalaisten iskut israelilaisia vastaan ovat vähentyneet viime kuukausina huomattavasti, vaikka palestiinalaisten ja israelilaisten välinen jännite on pysynyt ennallaan.

Poliisin mukaan ampujat olivat tulleet Tel Aviviin läheltä Hebronin kaupunkia, joka sijaitsee Länsirannalla. Poliisi kertoo tekijöiden olevan parikymppisiä serkuksia, jotka olivat syömässä ravintolassa hetki ennen ammuskelua.

Vartijat vastasivat serkuksien tulen avaukseen. 

Juuri Moskovasta palannut pääministeri Benjamin Netanjahu on puolestaan saapunut tapahtumapaikan lähellä olevaan puolustusministeriön rakennukseen keskustellakseen tilanteesta turvallisuudesta vastaavien viranomaisten kanssa.

Tulehtuneet välit

Viimeisen puolen vuoden aikana 31 israelilaista on kuollut palestiinalaisten hyökkäyksissä. Surmansa on saanut kaksi vierailulla ollutta Yhdysvaltain sotilasta.

Israel on puolestaan ampunut 196 palestiinalaista, joista 134:n Israel sanoo olleen hyökkäyksen tekijöitä. Muut yli 60 palestiinalaista kuolivat yhteenotoissa tai mielenosoituksissa.
Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.