Kymmeniä loukkaantui Kreikan Lesboksen saarella pakolaiskeskuksen vastaisissa protesteissa – "Poliiseilla on aseet, mutta meillä on sydän ja sielu"

13:44
MTV UUtisten Euroopan-kirjeenvaihtaja Heikki Piuhola vieraili toissa viikolla Lesboksen pakolaisleireillä.

Kreikassa yhteenotot mielenosoittajien ja mellakkapoliisien välillä jatkuivat keskiviikkona väkivaltaisina lähellä Mantamadosin kaupunkia Lesboksen saarella. Mielenosoittajat paiskovat poliisia kivillä ja polttopulloilla, ja virkavalta vastasi kyynelkaasulla ja tainnutuskranaateilla.

Kymmenkunta mielenosoittajaa ja kymmeniä poliiseja loukkaantui lievästi päivän kestäneissä yhteenotoissa.

– Täällä on sotatila. Poliiseilla on aseet, mutta meillä on sydän ja sielu, kehui paikallinen pappi, isä Stratis.

Mielenosoittajat vastustavat Mantamadosin lähelle suunniteltua uutta, 7 000 paikan pakolaiskeskusta, joka on tarkoitettu Välimeren yli tuleville siirtolaisille.

Lesboksen, Chioksen ja Samoksen aluehallinnot ovat kehottaneet saarien asukkaita menemään vuorokauden yleislakkoon rakennussuunnitelmien vuoksi. Saarelaiset sanovat hyväksyvänsä vain pienet keskukset, joista ihmiset joko lähetetään eteenpäin Manner-Kreikkaan tai palautetaan lähtömaihinsa. Kreikan hallitus haluaisi saarille tilat 20 000 ihmiselle.

Kreikan saarilla on tällä hetkellä yli 38 000 pakolaista leireillä, jotka on tarkoitettu vain runsaalle 6 000 ihmiselle.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.