Lesboksella ja Samoksella luvattomien siirtolaisten määrä taas kasvanut

Kreikassa Lesboksen ja Samoksen saarille saapuvien luvattomien siirtolaisten määrä on jälleen noussut, kertoo maahanmuuttoministeri Yiannis Mouzalas Kreikan parlamentille eilen.

Sanomalehti Kathimerinin mukaan yli 3  500 siirtolaista on saapunut Kreikan rannikolle syyskuun aikana.

Olosuhteet ovat erityisen huonot Samoksen ja Lesboksen saarilla, joiden majoituskapasiteetti on ylitetty selvästi. Esimerkiksi Samoksella yli 3 000 ihmistä majoittuu tiloissa, jotka on suunniteltu 700:lle.

– Kasvu siirtolaisten määrässä ei kuitenkaan ole vielä sillä tasolla, että voisi sanoa EU:n ja Turkin välisen rajanvalvontasopimuksen olevan romahtamassa, Mouzalas totesi.

Lomasaarien pakolaisleireillä nukutaan teltoissa

Kreikassa pelätään, että kun säät kylmenevät vuoden loppua kohden, tunnelma täpötäynnä olevilla pakolaisleireillä kiristyy. Osa leirien asukkaista joutuu jo nyt nukkumaan teltoissa tilan puutteen vuoksi.

– Tilanne saarilla on räjähdysherkkä. Pakolaiset ja laittomat siirtolaiset ovat siellä jumissa, oppositiossa olevan konservatiivisen Uusi Demokratia -puolueen kansanedustaja Miltiades Varvitsiotis sanoi.

– Teidän tehtävänne on valmistella maata kohtaamaan mitä ikinä muutoksia Egeanmerellä voi tapahtua, jos EU:n ja Turkin sopimus kaatuu, Varvitsiotis lisäsi arvostellessaan maahanmuuttoministeriä kriisin hoidosta. 

Lue myös:

    Uusimmat