Mainos

Kymmenettuhannet irtisanoneet tv-lupansa digisiirtymän takia

Viestintävirasto odottaa uutta tv-lupien irtisanomisryöppyä ensi helmikuussa, kun kaapeliverkon analogiset televisiolähetykset lakkaavat.

Kymmenettuhannet ovat irtisanoneet televisiolupansa digitelevisioon siirtymisen takia. Viestintäviraston tilastojen mukaan lupansa irtisanoneita on vuoden alusta kertynyt yli 28 000.

- Luku on ennätys ja huomattavasti odotettua suurempi, arvioi johtaja Anssi Laakso Viestintävirastosta.

Laakso pitää yllättävänä sitä, että lupia on enimmäkseen irtisanottu pääkaupunkiseudulla. Alun alkaen irtisanomisten odotettiin keskittyvän digiverkon katvealueille esimerkiksi Pohjois-Suomeen.

- Voi olla, että joukossa on niitäkin, jotka kuitenkin yhä katsovat televisiota. Siksi lähetämme luvan irtisanoneille tarkistuskirjeitä syksyn aikana, jatkaa Laakso.

Uusi tv-lupien irtisanomisryöppy on odotettavissa helmikuussa, kun kaapeliverkon analogiset lähetykset lakkaavat. Puolet lupamaksua maksavista kahdesta miljoonasta kotitaloudesta on kaapeliverkossa.

- Irtisanomisten määrän ei kuitenkaan odoteta kaksinkertaistuvan. Määrä jäänee vähäisemmäksi, sillä digiboksien hinta on halventunut ja kaapelitalouksillekin on tullut markkinoille enemmän tarjontaa, sanoo Laakso.

Lupamaksuilla rahoitetaan Yleisradion toimintaa. Tähänastiset lupien irtisanomiset tietävät tappiota tekevän yhtiön tulojen vähenemistä lähes kuudella miljoonalla eurolla vuodessa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.