Ilkeät kommentit saivat Erika Helinin häpeämään rintojaan – pohtii, olisiko hakeutunut kauneusleikkaukseen ilman ulkopuolista painetta

Tällaisia summia Onlyfans-tähti Erika Helin tienaa 1:43
Katso myös: Tällaisia summia Onlyfans-tähti Erika Helin tienaa

Erika Helin kertoo Instagram-tililään kokemastaan ulkonäön arvostelusta sekä hänelle tehdyistä kauneusleikkauksista. 

Miss Suomi -kilpailusta ja Playboysta julkisuuteen ponnahtanut mediapersoona ja OnlyFans-sisällöntuottaja Erika Helin ottaa Instagramissa kantaa ulkonäköpaineisiin ja valottaa omia kokemuksiaan ulkonäköön kohdistuvasta kommentoinnista, ulkonäköpaineista sekä kauneusleikkauksista.

Helin kirjoittaa postauksessaan, että hänelle on tehty rintaleikkaus ja vatsan rasvaimu. Hän muistelee, että hänen kehoaan alettiin kommentoida muiden ihmisten toimesta jo ala-asteella.

– Esimerkiksi rintojen kokoa sekä "kehuttiin" että haukuttiin jo silloin. Myöhemmin on kommentoitu niiden "roikkumista" ja muotoa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Helin kirjoittaa saaneensa vuosien varrella kommentteja ja haukkuja myös muun muassa pituudestaan, kengännumerostaan, käsistään ja painostaan.

– Erityisesti missikilpailun aikaan alavatsan kohtua suojaava rasvakertymä tuntui haittaavan katsojia. Ihmeteltiin olenko raskaana, miten voi olla noin laihaläski, miksi en ole sporttisempi… Usein missejä syytetään liiasta laihuudesta ja ulkonäköpaineiden asettamisesta muille – ja minua syytettiin lihavuudesta, joka ei olisi missille sopivaa, hän kirjoittaa.

Helin kirjoittaa haukkumisen saaneen hänet häpeämään rintojaan. Tästä syystä hän harkitsi rintojen kohotus- tai pienennysleikkausta aina siitä saakka, kun tuli täysi-ikäiseksi.

– Jopa mun älykkyyttä arvioitiin usein rinnan koon perusteella. Sekä uudet että vanhat tutut tunnistivat mut isotissi-Erika-nimellä ja sitä pidettiin hauskana.

Helinin tekstin mukaan hän olisi todennäköisesti päässyt Suomessa rintaoperaatioon julkisen terveydenhuollon puolella. Taysin verkkosivujen mukaan julkisessa terveydenhuollossa rintojen pienennysleikkaus eli reduktioplastia tehdään aina terveyssyistä oireita aiheuttavan rintojen suuren koon takia. Julkisella puolella ei verkkosivujen mukaan tehdä pelkkiä rintojen kohotuksia.

Helin oli kuitenkin jo muuttanut ulkomaille, kun hän 26-vuotiaana hakeutui leikkauskonsultaatioon.

– Hakeuduin yksityiselle klinikalle rintaleikkaukseen. Samalla suoritettiin myös vatsan rasvaimu – ajattelin, että miksi ei tämäkin hoideta samalla.

Helin harkitsi kirjoittamansa mukaan tuolloin myös muita leikkauksia. Lääkäri kuitenkin sanoi hänelle, että uusia toimenpiteitä täytyisi harkita ainakin kaksi vuotta, ennen kuin tämä ottaisi Helinin uudelleen vastaan.

Toivuttuaan leikkauksesta Helin on kirjoittamansa mukaan ollut vartaloonsa tyytyväisempi kuin koskaan ennen. Hän kokee operaation näkyvän hänen arkielämässään.

– En tarvitse enää erikoisliikkeiden rintaliivejä, voin pukeutua paljon vapaammin ja mukavammin. Pystyn urheilemaan paremmin. Yksinkertaisesti omaan silmääni näytän paremmalta.

Helin ei osaa sanoa, olisiko hän hakeutunut leikkaukseen ilman ulkopuolista painetta.

– Todennäköisesti en olisi osannut pitää luonnollista vartaloani rumana, jos sitä ei olisi jatkuvasti haukuttu, hän päättää tekstinsä.

Lue myös:

    Uusimmat